Stroganoff er en tradisjonell rett med oksekjøtt som vel opprinnelig kommer fra Russland iflg Wikipedia. Men etter at vi sist uke prøvde en annen versjon av denne retten med kyllingfilet, skjønte vi at det ikke bare var oksekjøtt som kunne brukes, men og annet som kylling, pølser, hval osv.
Vi har prøvd flere versjoner og det er nok sausen som holder dette i toppklassen selv om en bruker annet kjøtt. Den kombinasjonen av tomat, sennep og fløte/rømme ++ gir en sammensatt smak som er bare helt nydelig, og som gjør at nesten kjøttet blir underordnet mht smak på retten. Vi har og funnet ut at flere ting passer veldig fint til denne retten, og vi har prøvd potetmos, pasta, ris og ferskt brød.
For dere som ønsker flere eksempler på russiske oppskrifter så kan dere prøve søket mitt etter andre lands mat.
Russiske oppskrifter
Under her følger det flere varianter av stroganoff og selvfølgelig en som er ganske lik originalen. Og alle er beregnet for næringsinnhold og allergener.
Kylling stroganoff med sjampinjong
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.10.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 stk friske sjampinjong i skiver
400 g kyllingfilet i strimler
1 stk rød chili i biter om styrke ønskes
Evt 1 stk rød paprika
2 ss rapsolje
1/2 ts salt
1/2 ts svart pepper
2 1/2 dl matfløte
2 ss tomatpuré
0,5 ss kyllingbuljongpulver
2 ss hakket persille til pynt
4 porsjoner couscous
En variant av stroganoff med kylling. Veldig rask å lage og smaker skikkelig godt. Velg mellom paprika med og uten litt chili for sterkere versjon. Man kan og bruke kremfløte her og evt noen rester av creme fraiche ol.Fremgangsmåte
Skjær kylling og paprika(evt chili) i biter eller grove strimler. Del opp soppen.
Ha olje i en panne og stek først sjampinjong til den er lett brun. Tas opp og sett til siden.
Ha evt litt mer olje i og stek kyllingen noen minutter sammen med paprika/chili i biter. Om en ikke vil ha dette sterkt så ikke bruk chili.
Ha i salt og pepper. Tilsett så fløte, tomatpure og dryss over litt buljongpulver. Rør sammen og la det koke til alt er varmt og gjennomkokt. Dvs 3-5 minutter.
Server med couscous og dryss over hakket persille.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
142,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kalkun Stroganoff
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1500 g kalkunfilet skåret i terninger
SMØR TIL STEKING
4 båt finhakket hvitløk
3 stk løk i skiver
400 g frisk sjampinjong i skiver
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
1 ts tørr sennep
1 ts worchestershiresaus
1 boks tomatpuré
2 boks hermetiske tomater
3 dl seterrømme eller kremfløte
1 ts sukker
SALT OG PEPPER
Lag en en stor porsjon stroganoffgryte av en kalkunfilet. Da har du en deilig gryterett til 8 personer. Kalkunfilet er supermørt, derfor trenger derfor ikke gryten koke lenge.Fremgangsmåte
1. Brun kalkunterningene lett i en panne i flere omganger, og samle dem etter hvert i en stor kjele.
2. Fres hvitløk og løk, og ha det over i kjelen. Fres sjampinjongen i pannen, og ha også den over i kjelen.
3. Hell på hønsebuljong og de andre ingrediensene, til og med hakkede tomater. La alt småkoke i 5 minutter og ha i rømmen. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Server kalkun stroganoff rykende varm med ris, salat og godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Biff stroganoff 4
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
13.01.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 løk
100 gram champignon
250 gram oksekjøtt (evt. bankekjøtt) renskårent
1 ts. olje
½ ts. paprika
2 ss. tomatpuré
4 ss. syrnet fløte 9%
salt og pepper
Gryterett som er rask å lage. Vår versjon er med rester fra fryseren, dvs diverse rester av julepølse, medisterkaker i tillegg til kjøttet. Vi brukte og en kvart gul og grønn paprika oppi. + litt rød
Om en vil så kan man jo bruke hermetiske sjampinjonger.
Som fløte brukte vi kremfløte som var blitt sur + litt creme fraiche.Fremgangsmåte
Skjær løken i terninger og champignonene i skiver.
Skjær kjøttet i ca. 1 cm tykke strimler.
Svisj løk og champignon i oljen, til væsken fra champignonene er kokt vekk.
Ta det opp og brun så kjøttet.
Bland kjøttet med grønnnsakene og smak til med salt, pepper og paprika.
Tilsett tomatpuré og syrnet fløte og la det koke opp.
Serveres med ris og evt. kokte grønnsaker eller en salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Pølsestroganoff
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.10.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
400 g pølser
2 hakkede løk
smør eller margarin
3 ss tomatpuré
2 dl kremfløte
salt
pepper
200 g fersk eller hermetisk sopp
1 hvitløkfedd
persille
En rask og enkel pølserett. Bruk gjerne pølser med mye smak. Denne passer best med brød synes vi.Fremgangsmåte
Ta skinnet av pølsene og skjær dem i strimler. Stek løken i litt smør i noen minutter og stek pølsene med. Spe med tomatpuré utrørt i fløte.
La blandingen småkoke litt under lokk. Tilsett stekt sopp og smak til med krydder. Klipp litt persille over før servering.
Server med løskokt ris eller brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
152,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lam Stroganoff
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.10.2012Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
800 g lammelår i skiver
2 ss margarin /olje til steking
1 stk hakket løk
10 stk frisk sjampinjong
4 dl vann
1 beger lettrømme
1 pose stroganoff gryterett
Stroganoff er en enkel og morsom rett å lage. Dette er en klassiker man sjelden blir lei av. Prøv deg på en ny vri. Lag Stroganoff med lam.Fremgangsmåte
1. Renskjær kjøttet og del det i terninger. Kutt løken i biter og hver sopp i fire.
2. Stek kjøttet i margarin eller olje i varm gryte ca. 5 minutter, tilsett løk og sopp og stek videre i 5 minutter.
3. Tilsett vann, lettrømme og posen med stroganoff, og la det småkoke i 15 minutter.
Serveres med ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hvalstroganoff
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.06.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
HvalbiffBildet er tatt av
HvalbiffIngredienser
400 g hvalkjøtt
olje eller margarin til steking.
1 liten hakket løk evt. 3 sjalottløk
1 dl hvitvin
2–3 ss. tomatpure
2 dl rømme/creme fraiche
½ ts paprikapulver
salt
pepper
litt worchestershiresaus
1 ss sylteagurk i strimler
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i strimler på ca. 1x1x3 cm og tørk godt av det. Stek kjøttet raskt i fett i varm panne og ha det over i en gryte. Surr løken og tilsett hvitvinen. Kok inn litt og tilsett tomatpuré. Tilsett så crème fraîche og paprika. Smak til sausen med salt, pepper og litt worchestershiresaus. Sil sausen over kjøttet. Tilsett sylteagurken. Server med ris eller potetmos.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
145,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøttbolle stroganoff
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.11.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Ca 0,5 kg kjøttboller, eller rester av kjøttkaker ol,
2 stk løk ,
1 ss olje,
1 ss hvetemel,
2 ss tomatpurè,
2 dl buljong,
2 dl melk,
0,5 ts pepper
0,5 dl persille, hakket
4 porsjoner ris
Enda en rett som baserer seg på våre egne kjøttboller. Her med stroganoffsaus, løk og annet.
Om en har for eksempel rester av kjøttkaker, burgere, pølser ol kan det brukes her.
Om restene er ferdig stekt has de i mot slutten, eller stekes de etter løken.
I sausen er det og godt med litt fløte eller rømme.
Vi brukte ris men pasta kan og brukes.Fremgangsmåte
Gjør klar kjøttbollene og skjær dem i terninger. Rens løken og skjær den i ringer. Varm oljen i en gryte og la løken bli myk og blank. La pølsebitene surre i fettet. Dryss over mel og rør det sammen. Tilsett tomatpurè , buljong, melk og finhakket krydder.
La gryten småkoke i ca. 5 minutter. Kok ris og server den gjerne sammen med en frisk salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
133,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Quorn og sopp stroganoff
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.07.2010Denne retten tar ca
35 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
QuornBildet er tatt av
QuornIngredienser
2ss rapsolje
1 stor rødløk, skivet
2 knuste hvitløksfedd
1 pk Quorn biter
225 g hele champignon, kuttet
250 ml grønnsaksbuljong
2 ts paprikapulver
2 ts brandy (valgfritt)
100 ml créme fraîche
salt
pepper
oppkuttet frisk persille
oppkuttet paprika
kokt ris
Fremgangsmåte
1. Varm olje i en panne, tilsett løk og hvitløk og la det steke på middels varme i fem minutter. Tilsett Quorn biter, champignon og paprikapulveret og la koke i fem minutter til. Tilsett buljongen, brandy (dersom man ønsker) og la det koke i ca. ti minutter eller til mengden væske er halvert.
2. Rør inn créme fraîche og smaksett med salt og pepper. La koke på middels varme i fem minutter.
3. Pynt med hakket persille og paprika
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stroganoff med klippfisk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.03.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Marco TerranovaIngredienser
500 g klippfisk, utvannet og renset
1 stk løk
3 fedd hvitløk
2 ss olivenolje, kaldpresset
100 g skogssopp
3 ss pesto, rød
2 ss ketchup
3 dl matfløte
Tilbehør
potet
ris
Stroganoff er en oppskrift som egentlig kommer fra Russland. Her er den fornorsket med klippfisk. En spennende variant og deilig gryte til gjester!Fremgangsmåte
Skjær løk og hvitløk i skiver og surr dem myke i olivenolje.
Skjær sopp i skiver og ha dem sammen med løken.
Tilsett rød pesto og ketchup.
Skjær klippfisk i jevnstore biter eller strimler, 2-3 cm store. Bland dem forsiktig inn i kasserollen.
La retten trekke til klippfisken er kokt, ca. 4 minutter.
Tilsett fløte, rør rundt og la det hele bli varmt uten å koke.
Server klippfiskgryten med kokt ris og stekte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
180,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3168