Stroganoff med variasjoner.


Oppdatertdato: 2021-09-24 Tema: Gryteretter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Stroganoff er en tradisjonell rett med oksekjøtt som vel opprinnelig kommer fra Russland iflg Wikipedia. Men etter at vi sist uke prøvde en annen versjon av denne retten med kyllingfilet, skjønte vi at det ikke bare var oksekjøtt som kunne brukes, men og annet som kylling, pølser, hval osv.
Vi har prøvd flere versjoner og det er nok sausen som holder dette i toppklassen selv om en bruker annet kjøtt. Den kombinasjonen av tomat, sennep og fløte/rømme ++ gir en sammensatt smak som er bare helt nydelig, og som gjør at nesten kjøttet blir underordnet mht smak på retten. Vi har og funnet ut at flere ting passer veldig fint til denne retten, og vi har prøvd potetmos, pasta, ris og ferskt brød.
For dere som ønsker flere eksempler på russiske oppskrifter så kan dere prøve søket mitt etter andre lands mat. Russiske oppskrifter

Under her følger det flere varianter av stroganoff og selvfølgelig en som er ganske lik originalen. Og alle er beregnet for næringsinnhold og allergener.


Annonse



Kylling stroganoff med sjampinjong


Prøv også Kylling stroganoff med sjampinjong.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.10.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 stk friske sjampinjong i skiver
400 g kyllingfilet i strimler
1 stk rød chili i biter om styrke ønskes
Evt 1 stk rød paprika
2 ss rapsolje
1/2 ts salt
1/2 ts svart pepper
2 1/2 dl matfløte
2 ss tomatpuré
0,5 ss kyllingbuljongpulver
2 ss hakket persille til pynt
4 porsjoner couscous


En variant av stroganoff med kylling. Veldig rask å lage og smaker skikkelig godt. Velg mellom paprika med og uten litt chili for sterkere versjon. Man kan og bruke kremfløte her og evt noen rester av creme fraiche ol.


Fremgangsmåte

Skjær kylling og paprika(evt chili) i biter eller grove strimler. Del opp soppen.
Ha olje i en panne og stek først sjampinjong til den er lett brun. Tas opp og sett til siden.
Ha evt litt mer olje i og stek kyllingen noen minutter sammen med paprika/chili i biter. Om en ikke vil ha dette sterkt så ikke bruk chili.
Ha i salt og pepper. Tilsett så fløte, tomatpure og dryss over litt buljongpulver. Rør sammen og la det koke til alt er varmt og gjennomkokt. Dvs 3-5 minutter.

Server med couscous og dryss over hakket persille.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 142,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kalkun Stroganoff


Prøv også Kalkun Stroganoff.

Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1500 g kalkunfilet skåret i terninger
SMØR TIL STEKING
4 båt finhakket hvitløk
3 stk løk i skiver
400 g frisk sjampinjong i skiver
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
1 ts tørr sennep
1 ts worchestershiresaus
1 boks tomatpuré
2 boks hermetiske tomater
3 dl seterrømme eller kremfløte
1 ts sukker
SALT OG PEPPER


Lag en en stor porsjon stroganoffgryte av en kalkunfilet. Da har du en deilig gryterett til 8 personer. Kalkunfilet er supermørt, derfor trenger derfor ikke gryten koke lenge.


Fremgangsmåte

1. Brun kalkunterningene lett i en panne i flere omganger, og samle dem etter hvert i en stor kjele.
2. Fres hvitløk og løk, og ha det over i kjelen. Fres sjampinjongen i pannen, og ha også den over i kjelen.
3. Hell på hønsebuljong og de andre ingrediensene, til og med hakkede tomater. La alt småkoke i 5 minutter og ha i rømmen. Smak til med litt sukker, salt og pepper.

Server kalkun stroganoff rykende varm med ris, salat og godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 71,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Biff stroganoff 4


Prøv også Biff stroganoff 4.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 13.01.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 løk
100 gram champignon
250 gram oksekjøtt (evt. bankekjøtt) renskårent
1 ts. olje
½ ts. paprika
2 ss. tomatpuré
4 ss. syrnet fløte 9%
salt og pepper


Gryterett som er rask å lage. Vår versjon er med rester fra fryseren, dvs diverse rester av julepølse, medisterkaker i tillegg til kjøttet. Vi brukte og en kvart gul og grønn paprika oppi. + litt rød
Om en vil så kan man jo bruke hermetiske sjampinjonger.
Som fløte brukte vi kremfløte som var blitt sur + litt creme fraiche.


Fremgangsmåte

Skjær løken i terninger og champignonene i skiver.
Skjær kjøttet i ca. 1 cm tykke strimler.
Svisj løk og champignon i oljen, til væsken fra champignonene er kokt vekk.
Ta det opp og brun så kjøttet.
Bland kjøttet med grønnnsakene og smak til med salt, pepper og paprika.
Tilsett tomatpuré og syrnet fløte og la det koke opp.
Serveres med ris og evt. kokte grønnsaker eller en salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pølsestroganoff.

Pølsestroganoff


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.10.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400 g pølser
2 hakkede løk
smør eller margarin
3 ss tomatpuré
2 dl kremfløte
salt
pepper
200 g fersk eller hermetisk sopp
1 hvitløkfedd
persille


En rask og enkel pølserett. Bruk gjerne pølser med mye smak. Denne passer best med brød synes vi.


Fremgangsmåte

Ta skinnet av pølsene og skjær dem i strimler. Stek løken i litt smør i noen minutter og stek pølsene med. Spe med tomatpuré utrørt i fløte.

La blandingen småkoke litt under lokk. Tilsett stekt sopp og smak til med krydder. Klipp litt persille over før servering.

Server med løskokt ris eller brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 152,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lam Stroganoff.

Lam Stroganoff


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.10.2012
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

800 g lammelår i skiver
2 ss margarin /olje til steking
1 stk hakket løk
10 stk frisk sjampinjong
4 dl vann
1 beger lettrømme
1 pose stroganoff gryterett


Stroganoff er en enkel og morsom rett å lage. Dette er en klassiker man sjelden blir lei av. Prøv deg på en ny vri. Lag Stroganoff med lam.


Fremgangsmåte

1. Renskjær kjøttet og del det i terninger. Kutt løken i biter og hver sopp i fire.
2. Stek kjøttet i margarin eller olje i varm gryte ca. 5 minutter, tilsett løk og sopp og stek videre i 5 minutter.
3. Tilsett vann, lettrømme og posen med stroganoff, og la det småkoke i 15 minutter.

Serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 113,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvalstroganoff.

Hvalstroganoff


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.06.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Hvalbiff
Bildet er tatt av Hvalbiff

Ingredienser

400 g hvalkjøtt
olje eller margarin til steking.
1 liten hakket løk evt. 3 sjalottløk
1 dl hvitvin
2–3 ss. tomatpure
2 dl rømme/creme fraiche
½ ts paprikapulver
salt
pepper
litt worchestershiresaus
1 ss sylteagurk i strimler



Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i strimler på ca. 1x1x3 cm og tørk godt av det. Stek kjøttet raskt i fett i varm panne og ha det over i en gryte. Surr løken og tilsett hvitvinen. Kok inn litt og tilsett tomatpuré. Tilsett så crème fraîche og paprika. Smak til sausen med salt, pepper og litt worchestershiresaus. Sil sausen over kjøttet. Tilsett sylteagurken. Server med ris eller potetmos.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 145,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttbolle stroganoff.

Kjøttbolle stroganoff


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.11.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Ca 0,5 kg kjøttboller, eller rester av kjøttkaker ol,
2 stk løk ,
1 ss olje,
1 ss hvetemel,
2 ss tomatpurè,
2 dl buljong,
2 dl melk,
0,5 ts pepper
0,5 dl persille, hakket

4 porsjoner ris


Enda en rett som baserer seg på våre egne kjøttboller. Her med stroganoffsaus, løk og annet.
Om en har for eksempel rester av kjøttkaker, burgere, pølser ol kan det brukes her.
Om restene er ferdig stekt has de i mot slutten, eller stekes de etter løken.
I sausen er det og godt med litt fløte eller rømme.
Vi brukte ris men pasta kan og brukes.


Fremgangsmåte

Gjør klar kjøttbollene og skjær dem i terninger. Rens løken og skjær den i ringer. Varm oljen i en gryte og la løken bli myk og blank. La pølsebitene surre i fettet. Dryss over mel og rør det sammen. Tilsett tomatpurè , buljong, melk og finhakket krydder. La gryten småkoke i ca. 5 minutter. Kok ris og server den gjerne sammen med en frisk salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 133,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Quorn og sopp stroganoff.

Quorn og sopp stroganoff


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.07.2010
Denne retten tar ca 35 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Quorn
Bildet er tatt av Quorn

Ingredienser

2ss rapsolje
1 stor rødløk, skivet
2 knuste hvitløksfedd
1 pk Quorn biter
225 g hele champignon, kuttet
250 ml grønnsaksbuljong
2 ts paprikapulver
2 ts brandy (valgfritt)
100 ml créme fraîche
salt
pepper
oppkuttet frisk persille
oppkuttet paprika
kokt ris



Fremgangsmåte

1. Varm olje i en panne, tilsett løk og hvitløk og la det steke på middels varme i fem minutter. Tilsett Quorn biter, champignon og paprikapulveret og la koke i fem minutter til. Tilsett buljongen, brandy (dersom man ønsker) og la det koke i ca. ti minutter eller til mengden væske er halvert.
2. Rør inn créme fraîche og smaksett med salt og pepper. La koke på middels varme i fem minutter.
3. Pynt med hakket persille og paprika

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 97,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stroganoff med klippfisk.

Stroganoff med klippfisk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.03.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Marco Terranova

Ingredienser

500 g klippfisk, utvannet og renset
1 stk løk
3 fedd hvitløk
2 ss olivenolje, kaldpresset
100 g skogssopp
3 ss pesto, rød
2 ss ketchup
3 dl matfløte

Tilbehør
potet
ris


Stroganoff er en oppskrift som egentlig kommer fra Russland. Her er den fornorsket med klippfisk. En spennende variant og deilig gryte til gjester!


Fremgangsmåte

Skjær løk og hvitløk i skiver og surr dem myke i olivenolje.
Skjær sopp i skiver og ha dem sammen med løken. Tilsett rød pesto og ketchup.
Skjær klippfisk i jevnstore biter eller strimler, 2-3 cm store. Bland dem forsiktig inn i kasserollen.
La retten trekke til klippfisken er kokt, ca. 4 minutter.
Tilsett fløte, rør rundt og la det hele bli varmt uten å koke.
Server klippfiskgryten med kokt ris og stekte poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 180,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3168
Slanking.Skalldyr.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.