Siden det er blitt så populært med veganer og vegetar alternativer til menyer rundt forbi, ville jeg og ta med noen vegetaralternativer til nyttårsmiddagen. Nå ligger det mye veganer og vegetaralternativer på nettsidene og de fleste av oppskriftene blir forhåndsdefinert som vegetar eller ikke.
Her hjemme har vi ikke noe veldig forhold til vegetarmat, utenom at vi generelt ikke spiser så mye kjøtt, men derimot ofte fisk. Flere ganger blir og middagene vegetar uten at det er noen stor deal. Og vi har flere favoritter som er vegetar, som lasagne, pastasaus og ovnsretter med grønnsaker.
Men samtidig så drikker undertegnede melk og spiser mye ost + ett egg i ny og ne. Men for eksempel nøttestek til festmat, har vi aldri prøvd. Men mange vanlige norske retter kan enkelt gjøres vegetar med å bytte ut kjøtt/fisk med grønnsaker, bønner ol. Og i mange av oppskriftene er det jo ofte krydder som gjør den gode smaken. Noe vi og ofte bruker er couscous sammen med diverse grønnsaker og krydder. Lett, godt og kjempesunt. Men her under følger det flere retter som vil kunne passe på nyttårsaften eller andre dager mellom jul og nyttår.
Litt fakta angående veganer og vegetar
Jeg føler kanskje at det er litt misforståelser å gå rundt begrepene her. Jeg har jo jobbet med mat og ernæring de siste 20 årene og vil bare hoste opp litt fakta:
Det er i utgangspunktet 2 typer vegetarianere alt etter å hvor nøye/fanatisk du er, og 2 undergrupper
- Veganer Spiser ingen animalske produkter i det hele tatt. Ikke melk, ost, egg ol
- Vegetarianer Spiser ikke kjøtt eller fisk. Men spiser melk, egg, smør, ost ++. Kalles og LaktoOvoVegetarianer
- LaktoVegetarianer Spiser ikke kjøtt eller fisk. Men spiser melkeprodukter, men ikke egg.
- OvoVegetarianer Spiser ikke kjøtt eller fisk. Men spiser eggprodukter
Lykke til og ett godt nyttår til alle.
Innbakt vegetarisk nøttestek
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
05.12.2019Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
NØTTEFARSEN
200 g røde linser
40 g tørket sopp
300 g valnøttkjerner
1 aubergine
1 grønn squash
200 g sellerirot
1 løk
4 ss havregryn (eller kikertmel)
3 ss soyasaus
2 ss indisk karripasta
1 ss sitronsaft
8 tørket aprikos
salt og pepper
evt. litt vann
1 pastinakk i lange tykke strimler
1 gulrot i lange tykke strimler
SOPPFYLL
150 g frisk sjampinjong
1 løk
1 båt hvitløk
2 ss olje til steking
3 ss hakket frisk kruspersille
3 ss brødrasp
salt og pepper
4 plate butterdeig
En nydelig innbakt vegetarisk nøttestek som tar utgangspunkt i en klassisk Wellington. Indrefileten er byttet ut med en smakfull saftig farse av grønnsaker, nøtter og linser. Denne farsen kan, om du ønsker, varieres og stekes i former eller som burgere uten butterdeig rundtFremgangsmåte
Slik lager du selve nøttefarsen:
Skjær aubergine, squash, sellerirot og løk i terninger. Bak i ovn til de er så vidt møre på 180 grader (ca. 15 min). Avkjøl litt.
Legg soppen i vann i ca. 30 minutter. Hell av vannet. Fres soppen i en varm panne ett par minutter. Avkjøl.
Kok linsene som angitt på pakken. Hell av vannet. Avkjøl.
Skyll nøttene.
Ha alle ingrediensene til farsen (ikke pastinakk- og gulrotstrimler) i en bolle og bruk en stavmikser til å lage en grov farse. La den hvile litt.
Slik lager du soppmassen:
Finhakk sjampinjong, løk og hvitløk og fres dette i olje i en varm panne.
Tilsett finhakket persille og brødrasp.
Avkjøl.
Montering:
Ha litt mel på benken. Legg 2 plater sammen og kjevle dem ut til dobbelt størrelse. Sørg for at deigen ikke sitter fast. Bruk evt. mer mel.
Klem farsen sammen til en tykk «filet» og legg den på den ene enden av deigen, ca. 3 cm fra kanten. Trykk stimler av pastinakk og gulrot inn i farsen, på langs.
Klem soppmassen rundt hele fileten før du bretter resten av deigen godt rundt. «Pakk» den godt sammen i skjøten og i enden. Bruk litt olje som lim
.
Pensle butterdeigen godt med smeltet margarin.
Om du har litt ekstra deig kan du for eksempel skjære ut blader eller lage en flette til pynt. Fest med margarin eller olje.
Stek nøttesteken i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 40-50 minutter. Stikk inn en trepinne. Om det sitter mye farse på pinnen kan den stekes litt til.
La steken hvile litt før du serverer den. Skjær den i litt tykke skiver med en god skarp kniv. Server med julens tilbehør som rosenkål, rødkål eller bare en frisk grønn salat til.
Selve farsen kan lages dagen før og den kan fryses. En ferdigstekt innbakt nøttestek bør serveres nystekt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
185,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vegetarlasagne
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.12.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
12 plater lasagne
Grønnsaksaus:
2 løk
4 gulrøtter
4 stilker selleri
1 purre
2 ss margarin
1 boks (ca 400 g) hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
1/2 ts pepper
1/2 ts oregano
1 ts salt
1/2 ts timian
1 ts basilikum
Ostesaus:
2 ss margarin
3 ss hvetemel
5 dl melk
1 ts salt
200 g hvitost
Lasagne er godt. Her en vegetar versjon med purre, gulrot og selleri som lager god smak. Steketid er varierende, vi trengte nesten 45 min.Fremgangsmåte
Start med grønnsaksausen:
Grovhakk løk, gulrøtter, selleri og purre. Fres grønnsakene i margarin i en kjele til de er blanke. Tilsett hele boksen med tomater, tomatpuré og krydder. La alt koke til en tykk grøt.
Smelt margarin til ostesausen. Ha i mel. Spe med melk til en klumpfri jevning. Kok opp mens du rører. La revet ost smelte i den varme sausen.
Legg lagvis i et ildfast fat tomatsaus og lasagneplater og ostesaus. Avslutt med ostesaus. Dryss gjerne litt ekstra ost på toppen. Stek formen på nederste rille ved 200 C i ca 30 minutter. Serveres med en frisk salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
103,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Aubergine Parmigiana
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.10.2015Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
3 store auberginer, skåret i tykke skiver på langs
2 ss olivenolje
750 g hermetiske hakkede tomater
1 neve blandede friske urter
2 hvitløkfedd, presset
salt
nymalt svart pepper
150 g mozzarellaost, revet
2 ss nyrevet parmesanost
En klassisk italiensk ovnsrett. Vi gjorde ett par forandringer her. Brukte squash istedenfor aubergine. Stek og skivene i stekepannen, gjerne med coating(egg, mel, krydder).
Tomater kan byttes med friske eller tomatsaus. Litt hvetemel kan brukes for å tykne litt.
Koriander og evt sprøstekt bacon til pynt. Blir da ikke vegetar.
Ellerser denne utrolig god og en litt annerledes ovnsrett enn de vi er vant med.Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 200 C. Legg aubergineskivene i ett lag på en bakeplate og pensle dem lett med oljen. La dem stå i stekeovnen i 20 minutter, inntil skivene begynner å bli gylne.
Ha i mellomtiden tomatene, urtene og hvitløken i en liten gryte og la det småkoke i 10 minutter. Krydre med salt og pepper.
Legg aubergineskivene lagvis med tomatsausen i et ildfast fat. Avslutt med et lag saus på toppen. Dryss mozzarella og parmesanost på toppen.
Sett fatet i ovnen og la det steke i 25-30 minutter, til toppingen er gyllen og boblende. Server straks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
56,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
God, grønn wokpanne
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 ss olivenolje eller annen olje
2 gulrøtter i strimler
1 stor purre i strimler
1 stor finhakket løk
3 stilker selleri i skiver
1 kurv sjampinjong i skiver
1 boks hermetiske bønnespirer
salt og pepper
paprikakrydder
1 ts soyasaus
Fremgangsmåte
Oljen varmes godt og de oppdelte grønnsakene tas over og freses i 7-10 min. Smakes til og serveres umiddelbart. Egnet tilbehør er kokt ris, poteter eller gjærbakst.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
98,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsakssuppe med poteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.01.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 poteter
1 gulrot
1 purre
1 løk
1 l vann
2 buljongterninger (grønnsakbuljong)
2 ss finhakket kruspersille
En varmende supper er godt i kalde vintermåneder. Denne er enkel men får fylde med poteter.
En god grønnsakssuppe er avhengig av typen grønnsaker man har i. Når løk og purre kommer med blir smaken bedre syns vi. Også evt sellerirot passer her.Fremgangsmåte
Potetene skrelles før de skjæres i terninger. Løk, gulrot og purre skjæres i tynne skiver. Kok opp vann med buljongterningene.
Tilsett grønnsakene og la suppen koke til grønnsaker og poteter er møre. Smak til suppen med salt og pepper. Finhakket kruspersille drysses over til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
28,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotburgere
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.10.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
10 gulrøtter, skrellet og kuttet i biter
2 ss. olje
3 hvitløksbåter, finhakket
3 løk, kuttet i småbiter
2 selleristilker, kuttet i terninger
1 chili, kuttet i bittesmå biter
5 ss. soyasaus
1/2 hvitløkspulver
1/2 ts. basilikum
1/2 ts. paprika
1/2 ts. oregano
1/2 ts. persille
10 ss. tahin/peanøttsmør
1 dl. hvetemel
Gulrotburgere høres jo litt rart ut, men denne er slett ikke så verst. Våre ble litt myke, men smaken er der. Chilien kan byttes ut med tilsvarende mengde paprika. Og om en vil eksperiementere kan man bruke kålrabi sammen emd gulrøttene.
Her serverte vi i rundstykker, da det ikke var flere hamburgerbrød igjen.Fremgangsmåte
Dampkok gulrøttene til de er myke (ca. 15 minutter). Hell av vannet, og mos dem.
Varm opp oljen til middels varme, stek hvitløken, løken, sellerien og chilien i 7 minutter. Tilsett soyasaus, hvitløkspulver, persille og oregano, og la det hele steke til alt er mykt.
I en bolle blandes så gulrøttene, tahin/peanøttsmør og grønnsakene. Krydre etter smak, og ha i mel om deigen ikke er fast nok. Varm ovnen til 200 grader. Lag burgerne i den størrelsen du ønsker, legg dem på et smurt bakeark, og stek dem slik at de blir myke på begge sider (ca. 10-12 minutter på hver side).
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
107,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkålgrateng 2
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
09.08.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1 blomkålhode
100 g makaroni
3 ss revet ost
2 egg
1 ts hvetemel
2 dl melk
salt
pepper
paprikapulver
sellerisalat
Når blomkålen er på sitt beste her i Norge, kan dette være en grei måte å bruke den på. Lett middag som smaker godt.Fremgangsmåte
Blomkålen deles i buketter som kokes nesten møre i lett saltet vann. Legg bukettene i en smurt ildfast form, legg kokt makaroni over. Dryss på revet ost og hell over blandingen av egg, hvetemel og melk smakt til med krydderet.
Stek gratengen 30 minutter ved 200 C.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
88,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fennikel wok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.03.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Elsa's hjemmesideBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 fennikel i tynne staver (1-2 mm)
2 løk i ringer
1 rød paprika i tynne skiver
olje
litt hakket persille
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Enkel vegetarrett. Fennikel lager god smak i denne.Fremgangsmåte
Varm woken og tilsett olje. Ha grønnsakene i og wok dem i 3 minutter eller til de er møre. Ha i persille og sitronsaft og smak til med salt og nykvernet pepper.
Passer til storfe eller som vegetarrett.
Tips:
Om denne spises som selvstendig rett, smak til før servering med oystersaus, ketjap manis og sesame oil.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
28,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Couscous med glaserte auberginer
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.12.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1/2–1 aubergine skåret i 2 cm store terninger (du kan også bruke bønner eller sjampinjong i skiver)
2 hakkede sjalottløk eller
1 dl annen type hakket løk
1–2 fedd hakket hvitløk
1/2 hakket rød chili
3 ss olivenolje
2 ss Lys Sirup
1 dl couscous
1 ss hakket frisk mynte
2 ss hakket bladpersille
Salt og pepper
Saften av 1/2 sitron
1/2 1 dl vann
Retten kan serveres som en selvstendig grønnsaksrett eller som garnityr. Den er spesielt god til f.eks. fisk eller lam. Pasta eller ris som er kokt på forhånd, kan brukes i stedet for couscous.Fremgangsmåte
Varm oljen i en panne og stek grønnsakene godt.
Tilsett løk, hvitløk og chili og surr det hele i ca 1 minutt. Hell over sirup og rør den godt sammen med de andre ingrediensene i pannen.
Bland i couscous, sitronsaft og vann.
Retten er klar når all væsken er sugd opp av couscousen – det tar et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Rør i mynte og persille før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
111,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Innbakt nøttestek
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
28.12.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
300 g VegMe deig
1 dl olivenolje
200 g sjampinjong, i terninger
200 g sellerirot, i terninger
2 stk løk, finhakket
1 stk grønn squash, i terninger
2 stk gulrøtter, i terninger
2 ss tomatpuré
1 ss rød curry paste
1 knivsodd tørket timian
100 g hasselnøtter, grovhakket
100 g valnøtter, grovhakket
100 g cashewnøtter, grovhakket
200 g kokte grønne linser
4 ss hakket persille
15 stk tørkede aprikoser, grovhakket
6 ss barbequesaus
salt
2 stk egg (kan erstattes med 2dl havregryn)
1 dl vann (om du ønsker en løsere farse)
1 pk butterdeig
Om du er vegetarianer, veganer eller bare ønsker en kjøttfri julemiddag er nøttestek virkelig vel verdt å prøve. Denne butterdeig innbakte varianten med VegMe kjøtterstatter er så saftig og full av herlige smakskombinasjoner at selv en kjøttelsker vil elske den!Fremgangsmåte
Grønnsakene renses og kuttes i små terninger på ½ x ½ cm. Nøtter bløtlegges i kaldt vann i en time, sil av vannet og kjør nøttene i en foodprosessor til de er grovhakket.
Bruk en vid kjele, stek sopp og sellerirot på sterk varme under stadig omrøring til du får litt brunfarging. Tilsett VegMe Deig, løk og hvitløk og stek videre til løken også får litt farge. Tilsett squash, gulrot og stek videre noen minutter. Tilsett så tomatpuré, curry paste, timian, salt og fres videre i fem minutter under stadig omrøring.
Trekk gryten av varmen og tilsett resten av ingrediensene, rør godt sammen og smak til med salt. Bytt gjerne egg med havregryn som bindemiddel.
Ha farsen ut på et fat og avkjøl helt før den pakkes inn i deig. Farsen kan gjerne lages dagen før.
Del farsen i ti like deler og press den i en passelig kopp slik at du får lik form. Slå koppen mot hånden slik at du får farsen hel ut.
Kjevle butterdeigen ut til en tykkelse på 2-3 mm, stikk ut eller del i passe stykker slik at de rekker rundt farsen. Pensle kanten med egg eller vann og legg farsen på midten. Trekk hjørnene på deigen opp til toppen og klem alle kantene forsiktig sammen slik at deigen slutter tett. Er du litt fingernem kan du lage mønster på kantene med en gaffel.
Lag gjerne pakkene dagen før og oppbevar i kjøleskap til de skal stekes. Husk at farsen må være helt avkjølt før du pakker inn i deig. Pensle med pisket egg eller melk før steking. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter. Serveres rykende varme rett fra ovnen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
175,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsak-karbonader med sprøstekte selleristaver
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.07.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 stk kokt potet
2 stk revet gulrot
1 stk revet persillerot
1 skive revet kålrot
1 stk revet rødbete
1 stk finhakket rødløk
4 stk finhakkede soltørkede tomater
2 ss sylteagurk, hakket
1 dl revet hvitost
1 båt hvitløk - finhakket
2 stk egg
2 ss potetmel
2 ss hakket frisk kruspersille
1 ss hakket frisk timian
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss soyaolje
Garnityr:
1 skive knollselleri (sellerirot) i fyrstikktynne staver
1 ss soyaolje
½ boks alfalfaspirer
4 skive grovt brød
Kan vi friste med karbonader laget av herlige revne rotgrønnsaker? Server dem med grovt brød og sprøstekte staver av sellerirot. Sunt, enkelt og supergodt!Fremgangsmåte
Riv og hakk alle grønnsakene og urtene, og bland alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile litt.
Skjær sellerirot i fyrstikktynne staver, og stek dem sprø i en panne med litt olje. Legg over på papirhåndkle.
Form karbonader av deigen og stek dem i olje i en middels varm panne til de blir gylne og gjennomstekte.
Server grønnsakkarbonadene med grovt brød, sprøstekte selleristaver og alfalfaspirer, og også gjerne noen skiver rødløk, cherrytomat og sylteagurkskive.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
102,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkoli-wok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk brokkoli
1 stk gulrot
1 stk gul paprika
10 stk frisk sjampinjong
1 dl bønnespirer
2 stk vårløk
100 g nudler
1 ss olje til steking
1 ss finhakket frisk ingefær
2 båt hvitløk
salt og pepper
1 ss soyasaus
Tilsetter du brokkolibuketter i woken, smaker det ikke bare kjempegodt, men woken får også et løft utseendemessig.Fremgangsmåte
Vask og skrell gulroten og skyll brokkolien. Skjær alle grønnsakene i passe store biter til wok. Kok nudlene som anvist på pakken. Fres grønnsakene myke i litt olje.
Tilsett ingefær, hvitløk, salt og pepper til slutt, og server med soyasaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vegisterkaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.12.2019Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 dl basmatiris eller annen hvit ris
1 blomkål - ca. 500 g - delt i små buketter
½ sellerirot kuttet i terninger (ca. 300 g)
2 dl havregryn
2 ts urtesalt
2 ss revet frisk ingefær
2 ts revet muskatnøtt
smak til med litt salt og pepper
olje eller margarin til stekning
Vegisterkaker er et perfekt alternativ til medisterkaker for veganere og vegetarianere, og alle oss andre som ønsker kjøttfritt en gang i blant. Blomkål, sellerirot, revet ingefær og muskat. Det må bli godt, det.Fremgangsmåte
Bak sellerirotbitene i ovn på 200 grader til de er møre, ca. 15 minutter. Avkjøl.
Kok risen som anvist på pakken. Hell av kokevannet og la risen dampe seg tørr. Avkjøl.
Forvell blomkålbuketter og stilker delt i biter så vidt møre i vann uten salt. Hell av kokevannet. Avkjøl.
Ha alle ingrediensene i en bakebolle og mos det med stavmikser til en passe jevn farse. Smak til farsen med salt, pepper og mer krydder om du ønsker.
Form vegisterkaker ved hjelp av en vætet skje. Stek dem til de er gyllenbrune på begge sider.
Farsen kan gjerne lages på forhånd.
Server vegisterkaker med surkål eller rødkål og kokte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3261