Fotograf:Rosemarie Rodriguez En klassisk italiensk ovnsrett. Vi gjorde ett par forandringer her. Brukte squash istedenfor aubergine. Stek og skivene i stekepannen, gjerne med coating(egg, mel, krydder).
Tomater kan byttes med friske eller tomatsaus. Litt hvetemel kan brukes for å tykne litt.
Koriander og evt sprøstekt bacon til pynt. Blir da ikke vegetar.
Ellerser denne utrolig god og en litt annerledes ovnsrett enn de vi er vant med.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Legg aubergineskivene i ett lag på en bakeplate og pensle dem lett med oljen. La dem stå i stekeovnen i 20 minutter, inntil skivene begynner å bli gylne.
Ha i mellomtiden tomatene, urtene og hvitløken i en liten gryte og la det småkoke i 10 minutter. Krydre med salt og pepper.
Legg aubergineskivene lagvis med tomatsausen i et ildfast fat. Avslutt med et lag saus på toppen. Dryss mozzarella og parmesanost på toppen.
Sett fatet i ovnen og la det steke i 25-30 minutter, til toppingen er gyllen og boblende. Server straks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 5831)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett Diett/allergi:
Vegetarmat Land:
Italia Innlagt dato:2015-10-16
Oppdatert dato:2015-10-16