Aubergine Parmigiana



Aubergine Parmigiana oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
En klassisk italiensk ovnsrett. Vi gjorde ett par forandringer her. Brukte squash istedenfor aubergine. Stek og skivene i stekepannen, gjerne med coating(egg, mel, krydder).
Tomater kan byttes med friske eller tomatsaus. Litt hvetemel kan brukes for å tykne litt.
Koriander og evt sprøstekt bacon til pynt. Blir da ikke vegetar.
Ellerser denne utrolig god og en litt annerledes ovnsrett enn de vi er vant med.


Oppskriften inneholder 52 Kalorier, 3 g Karbo, 3 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Aubergine Parmigiana er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere: 11697 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
3stk storauberginer, skåret i tykke skiver på langs
2ssolivenolje
750grtomater, hermetiske og hakkede
1håndfull(er)blandede friske urter
2feddhvitløkfedd, presset
1dashsalt
1dashnymalt svart pepper
150grmozzarellaost, revet
2ssparmesan, nyrevet




Næringsdeklarasjon for Aubergine Parmigiana!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier52.41283.83Kcal
Protein3.1417.00gram
Karbohydrat2.6614.41gram
Kostfiber1.518.18gram
Fett2.9115.76gram
Mettet fett1.327.15gram
Salt0.170.91gram
Pris på oppskriftenKr 4.16Kr 22.53Kroner
Hele oppskriften veier2 166 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo20,3 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 C. Legg aubergineskivene i ett lag på en bakeplate og pensle dem lett med oljen. La dem stå i stekeovnen i 20 minutter, inntil skivene begynner å bli gylne.

Ha i mellomtiden tomatene, urtene og hvitløken i en liten gryte og la det småkoke i 10 minutter. Krydre med salt og pepper.

Legg aubergineskivene lagvis med tomatsausen i et ildfast fat. Avslutt med et lag saus på toppen. Dryss mozzarella og parmesanost på toppen.

Sett fatet i ovnen og la det steke i 25-30 minutter, til toppingen er gyllen og boblende. Server straks.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 5831)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Italia
Innlagt dato:2015-10-16
Oppdatert dato:2015-10-16


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Auberginepuré (Melitzanosalata).Auberginepuré (Melitzanosalata).
Denne retten har 66,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aubergine Parmigiana.Aubergine Parmigiana.
Denne retten har 52,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.