Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
En spesiell pure som man kan bruke på brød som en liten forrett eller snacks. Man må smake til med krydder, da dette i utgangspunktet er ganske smakløst. Oppskriften inneholder
73 Kalorier,
3 g Karbo,
1 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Auberginepuré (Melitzanosalata) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
13640 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Auberginepuré (Melitzanosalata)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 72.71 | 173.54 | Kcal |
Protein | 0.98 | 2.34 | gram |
Karbohydrat | 2.50 | 5.97 | gram |
Kostfiber | 5.05 | 12.05 | gram |
Fett | 5.41 | 12.91 | gram |
Mettet fett | 0.82 | 1.96 | gram |
Salt | 0.37 | 0.88 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.88 | Kr 9.26 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 955 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,75 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Stikk mange hull gjennom skinnet på auberginene med tinnene på en gaffel. Dette forhindrer at de eksploderer under stekingen. Stek auberginene ved 180 C i 1 time, snu de av og til. Avkjøl.
Del de kalde auberginene og skrap ut kjøttet. Legg auberginekjøttet i en sikt og press ut mest mulig av den litt bitre saften. Ha auberginen i hurtighakkeren sammen med resten av ingrediensene, unntatt olje og yoghurt. Kjør til en jevn puré og ha i oljen litt etter litt, mens du lar maskinen gå på sakte fart.
Ta opp auberginepuréen og rør i yoghurten. Smak ti med mer krydder og eventuelt litt sukker hvis du synes det smaker for skarpt.
Legg retten på serveringsfat og pynt med oliven og persille.
Server ferskt brød eller pitabrød til denne greske retten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6421)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2015-02-18
Oppdatert dato:2015-02-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift