Auberginepuré (Melitzanosalata)



Auberginepuré (Melitzanosalata) oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
En spesiell pure som man kan bruke på brød som en liten forrett eller snacks. Man må smake til med krydder, da dette i utgangspunktet er ganske smakløst.

Oppskriften inneholder 73 Kalorier, 3 g Karbo, 1 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Auberginepuré (Melitzanosalata) er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere: 13640 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stk storauberginer, ca 700 g
2feddhvitløk, hakket
1stksitron, saften
0,5tssalt
1knivsoddpebber
5ssolivenolje
2ssyoghurt naturell eller rømme
ev. sukker
persillekvast
svarte oliven til pynt




Næringsdeklarasjon for Auberginepuré (Melitzanosalata)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier72.71173.54Kcal
Protein0.982.34gram
Karbohydrat2.505.97gram
Kostfiber5.0512.05gram
Fett5.4112.91gram
Mettet fett0.821.96gram
Salt0.370.88gram
Pris på oppskriftenKr 3.88Kr 9.26Kroner
Hele oppskriften veier955 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo13,75 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Stikk mange hull gjennom skinnet på auberginene med tinnene på en gaffel. Dette forhindrer at de eksploderer under stekingen. Stek auberginene ved 180 C i 1 time, snu de av og til. Avkjøl.

Del de kalde auberginene og skrap ut kjøttet. Legg auberginekjøttet i en sikt og press ut mest mulig av den litt bitre saften. Ha auberginen i hurtighakkeren sammen med resten av ingrediensene, unntatt olje og yoghurt. Kjør til en jevn puré og ha i oljen litt etter litt, mens du lar maskinen gå på sakte fart.

Ta opp auberginepuréen og rør i yoghurten. Smak ti med mer krydder og eventuelt litt sukker hvis du synes det smaker for skarpt.

Legg retten på serveringsfat og pynt med oliven og persille.

Server ferskt brød eller pitabrød til denne greske retten.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6421)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2015-02-18
Oppdatert dato:2015-02-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Aubergine Parmigiana.Aubergine Parmigiana.
Denne retten har 56,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Auberginepuré (Melitzanosalata).Auberginepuré (Melitzanosalata).
Denne retten har 72,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.