Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Innbakt vegetarisk nøttestek oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Innbakt vegetarisk nøttestek



Innbakt vegetarisk nøttestek oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
En nydelig innbakt vegetarisk nøttestek som tar utgangspunkt i en klassisk Wellington. Indrefileten er byttet ut med en smakfull saftig farse av grønnsaker, nøtter og linser. Denne farsen kan, om du ønsker, varieres og stekes i former eller som burgere uten butterdeig rundt

Oppskriften inneholder 181 Kalorier, 12 g Karbo, 6 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Nøtter, Selleri, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Innbakt vegetarisk nøttestek er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner

Nøttefarsen

200grrøde linser
40grtørket sopp
300grvalnøttkjerner
1stkaubergine
1stkgrønn squash
200grsellerirot
1stkløk
4sshavregryn (eller kikertmel)
3sssoyasaus
2ssindisk karripasta
1sssitronsaft
8stktørket aprikos
1dashsalt og pepper
evt litt vann
1stkpastinakk i lange tykke strimler
1stkgulrot i lange tykke strimler

Soppfyll

150grfrisk sjampinjong
1stkløk
1feddhvitløk
2ssolje til steking
3sshakket frisk kruspersille
3ssbrødrasp
1dashsalt og pepper
4plate(r)butterdeig




Kalorier og næringsinnhold i Innbakt vegetarisk nøttestek med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier181.38656.60Kcal
Protein5.7520.82gram
Karbohydrat12.2344.27gram
Kostfiber3.8814.05gram
Fett11.3040.91gram
Mettet fett1.013.66gram
Salt0.481.73gram
Pris på oppskriftenKr 9.89Kr 35.80Kr .-
Hele oppskriften veier2 172 totalt362 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Slik lager du selve nøttefarsen:

Skjær aubergine, squash, sellerirot og løk i terninger. Bak i ovn til de er så vidt møre på 180 grader (ca. 15 min). Avkjøl litt.
Legg soppen i vann i ca. 30 minutter. Hell av vannet. Fres soppen i en varm panne ett par minutter. Avkjøl.
Kok linsene som angitt på pakken. Hell av vannet. Avkjøl.
Skyll nøttene.
Ha alle ingrediensene til farsen (ikke pastinakk- og gulrotstrimler) i en bolle og bruk en stavmikser til å lage en grov farse. La den hvile litt.

Slik lager du soppmassen:
Finhakk sjampinjong, løk og hvitløk og fres dette i olje i en varm panne.
Tilsett finhakket persille og brødrasp.
Avkjøl.

Montering:
Ha litt mel på benken. Legg 2 plater sammen og kjevle dem ut til dobbelt størrelse. Sørg for at deigen ikke sitter fast. Bruk evt. mer mel. Klem farsen sammen til en tykk «filet» og legg den på den ene enden av deigen, ca. 3 cm fra kanten. Trykk stimler av pastinakk og gulrot inn i farsen, på langs.
Klem soppmassen rundt hele fileten før du bretter resten av deigen godt rundt. «Pakk» den godt sammen i skjøten og i enden. Bruk litt olje som lim
. Pensle butterdeigen godt med smeltet margarin.
Om du har litt ekstra deig kan du for eksempel skjære ut blader eller lage en flette til pynt. Fest med margarin eller olje. Stek nøttesteken i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 40-50 minutter. Stikk inn en trepinne. Om det sitter mye farse på pinnen kan den stekes litt til.
La steken hvile litt før du serverer den. Skjær den i litt tykke skiver med en god skarp kniv. Server med julens tilbehør som rosenkål, rødkål eller bare en frisk grønn salat til.
Selve farsen kan lages dagen før og den kan fryses. En ferdigstekt innbakt nøttestek bør serveres nystekt.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 34891)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Diett/allergi: Vegetarmat
Innlagt dato:2019-12-05
Oppdatert dato:2019-12-05
Lesere: 819 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Innbakt nøttestek.Innbakt nøttestek.
Denne retten har 165,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt vegetarisk nøttestek.Innbakt vegetarisk nøttestek.
Denne retten har 181,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nøttestek til fest.Nøttestek til fest.
Denne retten har 234,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.