Skjørost

Kalorier og viktig næringsinnhold i Skjørost

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 448 kilojoule
Kcal 97 kalorier
Protein 21 gram
Karbo 2 gram
Sukker gram
Kostfiber gram
Fett 0.6 gram
Mettet fett gram



Annonse




Fakta om Skjørost.

Skjørost er en surmjølkost. Navnet Skjørost kommer av det gammelnorske ordet «skyr», som betyr sur.
Surmjølkostene ble brukt lenge før søtmjølkostene kom i bruk, og de ble alltid ysta av skumma mjølk eller kjernemjølk.
Vi har flere gamle osteslag av surmjølkoster i Norge. De mest kjente som produseres på meieriene i dag, er gamalost og pultost.
I Røros-traktene serveres tradisjonelt Skjørosten med rømme og litt sukker, vanligvis som tilbehør til spekemat.
Skjørost kan også brukes i salater - gjerne med litt salt på.

Framstilling:
Framstillingsmåten er enkel og vanskelig på samme tid. Skumma mjølk syrnes, og etter 17–18 timer varmes den forsiktig til mjølka «sprekker». Ostemassen løftes ut av mysa på det rette tidspunktet. Dette er en del av hemmeligheten og handverket.

I surmjølkostene blir ostestoffet felt ut av skummamjølka ved syrning, ved tilsetting av kjernemjølk eller ved hjelp av reindyrka mjølkesyrekulturer



Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6







Innlagt dato
Oppdatert dato
28.08.2006
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Ferskost
Kilde til Næringsdata
Produsent
Rørosmeieriet as
Karakter (Snitt)
5 poeng satt av 3 brukere.
Besøk
2544
Spesielle egenskaper
Fettredusert





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Skjørost som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Blandsmør m/ mandelpotet og rabarbrasuppe380,12,243,7710,873,96
Fylte lunkne marsipan epler393,882,522,9913,984,93


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Skjørost med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Kommenter med hjelp av Facebook






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.