Fotograf:Norsk Tradisjonsmat Tradisjonskost som ofte ble laget og brukt på setrene. Blandsmør er skjørost som blandes med smør og her + rømme. Brukt over hele landet. Ofte servert med flatbrød eller potet
Blandsmør:
Skjørost blandes med lettrømme og smør. Smak til med salt. Konsistensen blir fast. Kok potetene.
Rabarbrasuppe:
Trekk eventuelt skinnet av stilkene, skjæres de i 2-3 cm lange biter. Kok 1 liter vann, rabarbra, sukker og kanel til rabarbraen er mør. Lag jevning av 1/2 dl kaldt vann og potetmel. Dette has i suppa, og rør til det koker opp, slik at potetmelet ikke legger seg i bunnen.
Blandsmøret serveres med varm potet og flatbrød. Rabarbrasuppa serveres enten sammen med dette, eller så kan den nytes etterpå.
Denne oppskrifta er sendt inn av Gerd Janne Storli Simensen i Rendalen Bygdekvinnelag.
Dette er tradisjonsrik mat fra området, som ofte ble laget og brukt på setrene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34055)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18