Blandsmør m/ mandelpotet og rabarbrasuppe



Blandsmør m/ mandelpotet og rabarbrasuppe oppskrift.
Fotograf: Norsk Tradisjonsmat
Tradisjonskost som ofte ble laget og brukt på setrene. Blandsmør er skjørost som blandes med smør og her + rømme. Brukt over hele landet. Ofte servert med flatbrød eller potet

Oppskriften inneholder 80 Kalorier, 11 g Karbo, 4 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Blandsmør m/ mandelpotet og rabarbrasuppe er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere: 5097 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
440grskjørost
1,2dllettrømme
50grsmør
0,25tssalt (smak til)
800grmandelpotet

rabarbrasuppe

250grrabarbra
10dlvann
200grsukker
1tskanel
1sspotetmel
0,5dlkaldt vann




Kalorier og næringsinnhold i Blandsmør m/ mandelpotet og rabarbrasuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier80.22585.66Kcal
Protein3.7927.67gram
Karbohydrat10.8779.36gram
Kostfiber0.715.18gram
Fett2.2416.35gram
Mettet fett1.349.78gram
Salt0.080.61gram
Pris på oppskriftenKr 3.96Kr 28.91Kr .-
Hele oppskriften veier2 920 totalt730 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo54,2 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Blandsmør:
Skjørost blandes med lettrømme og smør. Smak til med salt. Konsistensen blir fast. Kok potetene.

Rabarbrasuppe:
Trekk eventuelt skinnet av stilkene, skjæres de i 2-3 cm lange biter. Kok 1 liter vann, rabarbra, sukker og kanel til rabarbraen er mør. Lag jevning av 1/2 dl kaldt vann og potetmel. Dette has i suppa, og rør til det koker opp, slik at potetmelet ikke legger seg i bunnen.

Blandsmøret serveres med varm potet og flatbrød. Rabarbrasuppa serveres enten sammen med dette, eller så kan den nytes etterpå.

Denne oppskrifta er sendt inn av Gerd Janne Storli Simensen i Rendalen Bygdekvinnelag. Dette er tradisjonsrik mat fra området, som ofte ble laget og brukt på setrene.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34055)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Blandsmør m/ mandelpotet og rabarbrasuppe.Blandsmør m/ mandelpotet og rabarbrasuppe.
Denne retten har 80,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.