Fotograf:
Dr Oetker
Amalies Vaniljekaker inneholder
489 Kalorier,
53 g Karbo,
6 g Protein og
28 g Fett pr 100 gr
Amalies Vaniljekaker har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Amalies Vaniljekaker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5935 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Amalies Vaniljekaker med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 489.10 | 5 709.14 | 32.62 | Kcal |
Protein | 6.00 | 70.04 | 0.40 | gram |
Karbohydrat | 52.61 | 614.10 | 3.51 | gram |
Kostfiber | 2.14 | 24.98 | 0.14 | gram |
Fett | 27.82 | 324.74 | 1.86 | gram |
Mettet fett | 17.04 | 198.90 | 1.14 | gram |
Salt | 0.36 | 4.19 | 0.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.38 | Kr 39.45 | Kr 0.23 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 167 totalt | 1 167 pr porsj | 7 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,02 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 175
kaker
Rør smør og sukker godt sammen, rør deretter i eggeplommene. Finhakk vaniljestangen med en kniv. Sikt vaniljesukker, hjortetaksalt og hvetemel sammen i en skål, og bland med den hakkede vaniljestangen. Elt deretter smør- og melblandingen sammen.
La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
Trill deigen til små kuler på størrelse med en 5-krone.
Legg kulene på en stekeplate, og trykk dem en anelse flate med en gaffel. Dypp eventuelt gaffelen i mel, så deigen ikke klistrer.
Stek kakene i 7-8 min. på 180°C, til de er lett gyldne i fargen. Avkjøl kakene på rist, og oppbevar dem i kjøleskap.
Optimal anvendelse av vaniljestenger
Ofte brukes kun kornene i en vaniljestang, men en stor del av smaken sitter faktisk i selve stangen. Ved å skrape ut kornene og kaste stangen, mistes mye av den karakteristiske og aromatiske vaniljen, som gir bakverk og desserter den velkjente smaken og duften.
I Amalies vaniljekaker brukes hele vaniljestangen for å gi en intens smak og duft av vanilje.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dr Oetker
(Intern: 29976)
Tilberedningstid:
45 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Småkaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-11-29
Oppdatert dato:2012-11-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift