Bergensk brødkake



Bergensk brødkake inneholder 283 Kalorier, 46 g Karbo, 5 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Bergensk brødkake har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bergensk brødkake er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5 poeng fra 20 lesere
Lesere: 31308 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2kopp(er)brødsmuler
4kopp(er)kulturmelk
4kopp(er)hvetemel
3kopp(er)sukker
200grsmeltet smør
8tskanel
8tsnatron

Glasur:

Melis
Romessens, kan sløyfes




Kalorier og næringsinnhold i Bergensk brødkake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier282.597 426.47371.32Kcal
Protein4.83126.936.35gram
Karbohydrat46.341 217.8260.89gram
Kostfiber2.1055.192.76gram
Fett8.19215.2310.76gram
Mettet fett4.79125.886.29gram
Salt1.0327.061.35gram
Pris på oppskriftenKr 2.55Kr 67.01Kr 3.35.-
Hele oppskriften veier2 628 totalt2 628 pr porsj131 pr stk gram
Energiprosent fra karbo65,59 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 stykker

Lett å lage. Husk å ikke ha for mye natron i, da kan kaken få en slags "bismak".

Slik gjør du Brødsmulene legges i kulturmelken i ca. 15 min. (bløtes opp). Hvis brødet er gammelt, bør de ligge lenger.
Etter at smulene er "bløte", ha i natron, deretter blandes resten i etter hvert.
Stekes i langpanne på 180º i 20 min. Pyntes med melisglasur tilsatt litt romessens.

Spesielle egenskaper Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage, Stor langpanne, Uten egg
Kilde:
eip

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kakemonsen
(Intern: 1327)
Kategori: Langpannekake
Diett/allergi: Uten egg
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-09-08
Oppdatert dato:2002-09-08


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.