Bergensk brødkake inneholder
283 Kalorier,
46 g Karbo,
5 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Bergensk brødkake har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bergensk brødkake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 20 lesere
Lesere:
31308 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bergensk brødkake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 282.59 | 7 426.47 | 371.32 | Kcal |
Protein | 4.83 | 126.93 | 6.35 | gram |
Karbohydrat | 46.34 | 1 217.82 | 60.89 | gram |
Kostfiber | 2.10 | 55.19 | 2.76 | gram |
Fett | 8.19 | 215.23 | 10.76 | gram |
Mettet fett | 4.79 | 125.88 | 6.29 | gram |
Salt | 1.03 | 27.06 | 1.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.55 | Kr 67.01 | Kr 3.35 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 628 totalt | 2 628 pr porsj | 131 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 65,59 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
stykker
Lett å lage. Husk å ikke ha for mye natron i, da kan kaken få en slags "bismak".
Slik gjør du
Brødsmulene legges i kulturmelken i ca. 15 min. (bløtes opp). Hvis brødet er gammelt, bør de ligge lenger.
Etter at smulene er "bløte", ha i natron, deretter blandes resten i etter hvert.
Stekes i langpanne på 180º i 20 min.
Pyntes med melisglasur tilsatt litt romessens.
Spesielle egenskaper
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Rask å lage, Stor langpanne, Uten egg
Kilde:
eip
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kakemonsen
(Intern: 1327)
Kategori:
Langpannekake
Diett/allergi:
Uten egg
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-09-08
Oppdatert dato:2002-09-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.