Benytt fersk fisk som får henge en
3-4 dager - til den begynner å skrumpe inn. Fisken skjæres så i skiver, skylles og kokes i lettsaltet vann.
Sammen med kokte poteter, smeltet smør eller stekte flesketerninger er dette en god middagsrett.
Selv om samene sjelden spiser dessert, i alle fall til hverdags, hender det at havresuppe med en smak av surt og søtt i og et flatbrød, brukes for gjøre middagen mer fyldig.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18356)
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-08-01
Oppdatert dato:2004-08-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.