Fotograf:
Matoppskrift.no
Man kan selvfølgelig og koke fileter på samme måten som vi gjorde. Vi pyntet med litt reven sitronskall og brukte ferske langefileter som er ypperlig til koking. Oppskriften inneholder
39 Kalorier,
0 g Karbo,
9 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kokt fisk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,1 poeng fra 11 lesere
Lesere:
19284 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt fisk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 39.30 | 262.13 | Kcal |
Protein | 8.70 | 58.03 | gram |
Karbohydrat | 0.00 | 0.00 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 0.50 | 3.34 | gram |
Mettet fett | 0.05 | 0.33 | gram |
Salt | 0.14 | 0.94 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.55 | Kr 37.02 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 001 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Beregn 250-300 g fiskeskiver med skinn og bein pr. person. Fisk i skiver kokes vanligvis i vann som dekker. Beregn 2-3 ss salt pr. liter vann. Hvis kraften (søet) skal brukes til fiskesuppe, brukes bare 1 ss salt pr. liter.
Skyll fiskeskivene i kaldt vann. Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett salt. Legg fiskeskivene i og la fisken trekke like under kokepunktet til fiskekjøttet slipper ryggbeinet når du prøver med en kniv. Mager fisk som torsk er ferdig på 5-6 minutter, mens fet fisk som laks og ørret samt makrell trenger omtrent dobbelt så lang tid. Koketiden avhenger selvfølgelig også av tykkelsen på skivene. Ta opp skivene med en hulløse.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11798)
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift