Fotograf:
Berit Roald
Skatevinge er en delikatesse som bør prøves dersom du får tilgang på denne fisken. Tilbered fisken, hell over hvitvinssausen, og pynt med sitronskall og persille. Oppskriften inneholder
135 Kalorier,
11 g Karbo,
8 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skatevinge med hvitvinssaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
16809 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skatevinge med hvitvinssaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 135.06 | 546.05 | Kcal |
Protein | 7.92 | 32.02 | gram |
Karbohydrat | 10.80 | 43.66 | gram |
Kostfiber | 0.03 | 0.12 | gram |
Fett | 5.77 | 23.33 | gram |
Mettet fett | 3.27 | 13.22 | gram |
Alkohol | 1.17 % | | | |
Salt | 0.67 | 2.73 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.63 | Kr 42.98 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 617 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,98 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Flå og renskjær skatevingene dersom det ikke er gjort. Smelt margarin i en lav vid kjele.
Ha i finhakket løk. Dryss salt på skatevingene og legg dem over løken. Ha i vinen og la fisken trekke under lokk 4-5 minutter. Sil kraften over i en liten kjele. Tilsett fløte og kok inn til 3 dl væske. Visp inn smøret i små klatter. Smak til med sitronsaft, salt, pepper.
Legg skatevingene på et serveringsfat og hell sausen over. Pynt med sitronskall i tynne strimler og persilledusker.
Serveres med kokt ris.
Skate er en av de fisken som tjener på å ligge et par tre dager i kjøleskap. Den har ganske sterk lukt og denne forsvinner etter noen dager i kjøleskap. Noen anbefaler koking i vann tilsatt syre enten som eddik eller sitron for å bryte ned lukten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23583)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-04-09
Oppdatert dato:2007-04-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift