Fotograf:
Matprat.no
Visste du at einerbær er det viktigste krydderet i både Genever og Gin, og at Genever fikk sitt navn etter "genièvre", som er fransk og betyr einerbær? Det er forresten enkelt å lage sin egen einerdram, også passer den perfekt som vert- eller vertinnegave. Eller kanskje til og med som årets julegave Oppskriften inneholder
235 Kalorier,
0 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Einerdram er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3134 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Einerdram!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 234.57 | 1 771.00 | Kcal |
Protein | 0.03 | 0.23 | gram |
Karbohydrat | 0.39 | 2.94 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 0.07 | 0.53 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Alkohol | 33.18 % | | | |
Salt | 0.00 | 0.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 38.07 | Kr 287.43 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 755 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,66 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Knus einerbær lett i en morter og ha dem over i en flaske eller på et glass. Du kan selvsagt bruke flere mindre flasker om du ønske det.
2. Hell vodka over einerbærene, og tett flaskene eller glassene godt med kork eller lokk.
3. Sil fra bærene gjennom et klede etter en ukes tid. Hell drammen tilbake på flaske eler glass igjen.
Siden eineroljen er et viktig element i denne drammen frarådes det å bruke kaffefilter til siling.
Einerdrammen er drikkeklar etter den er silt, men blir enda bedre etter noen måneders lagring. Smaken blir da mer balansert og drammen blir klarere i fargen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 30749)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Diverse alkoholdrinker
Innlagt dato:2013-12-08
Oppdatert dato:2013-12-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift