Eplesider



Eplesider inneholder 84 Kalorier, 19 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Eplesider har ingen allergener
Eplesider er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 7877 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
Ca 35kgepler
Ca 3,5kgsukker
Vann
20-25 liters vinballong
Svoveltabletter




Kalorier og næringsinnhold i Eplesider med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier83.7429 895.181 494.76Kcal
Protein0.2796.394.82gram
Karbohydrat19.366 911.52345.58gram
Kostfiber1.80642.6032.13gram
Fett0.1864.263.21gram
Mettet fett0.000.000.00gram
Salt0.000.800.04gram
Pris på oppskriftenKr 2.11Kr 753.27Kr 37.66.-
Hele oppskriften veier35 700 totalt35 700 pr porsj1 785 pr stk gram
Energiprosent fra karbo92,47 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 liter

Alle epler, redskaper og lignende må være skikkelig rengjort. For å lage ca 20 liter sider trengs det ca 35 kg epler. Saftige pler brukes. For eksempel aroma eller gravenstein.
Eplene moses, presses og saften siles ut gjennom ett klede. Noe av grumset kan være med.
Det kan evt tilsettes litt vann for å fylle opp.
Alt helles på en ballong og det settes i gjærlås. Dette settes på en lun plass ca 18-20 grader. Når den naturlige gjæringen begynner så helles litt av blandingen av og sukker røres inn. Helles så tilbake og settes til gjæring i ca 6-7 måneder på en lun plass.

Smak av og til om det trengs mer sukker.
Når gjæringen begynner å avta og søtsmaken er bra, så stoppes gjæringen med svovel. Følg anvisning på pakken.
Så etter noen uker stikkes den om. Dette kan gjøres flere ganger. Så settes den kaldt til lagring. Følg med og det er lov med smaksprøver. Inntil ett års lagring er bare bra.
Sideren kan helles på flasker eller tappes rett fra dunk.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3135)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Diverse alkoholdrinker
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-12-26
Oppdatert dato:2002-12-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.