Eplesider inneholder
84 Kalorier,
19 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Eplesider har ingen allergener
Eplesider er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7877 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Eplesider med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 83.74 | 29 895.18 | 1 494.76 | Kcal |
Protein | 0.27 | 96.39 | 4.82 | gram |
Karbohydrat | 19.36 | 6 911.52 | 345.58 | gram |
Kostfiber | 1.80 | 642.60 | 32.13 | gram |
Fett | 0.18 | 64.26 | 3.21 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.00 | 0.80 | 0.04 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.11 | Kr 753.27 | Kr 37.66 | .- |
Hele oppskriften veier | 35 700 totalt | 35 700 pr porsj | 1 785 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 92,47 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
liter
Alle epler, redskaper og lignende må være skikkelig rengjort.
For å lage ca 20 liter sider trengs det ca 35 kg epler. Saftige pler brukes. For eksempel aroma eller gravenstein.
Eplene moses, presses og saften siles ut gjennom ett klede. Noe av grumset kan være med.
Det kan evt tilsettes litt vann for å fylle opp.
Alt helles på en ballong og det settes i gjærlås. Dette settes på en lun plass ca 18-20 grader.
Når den naturlige gjæringen begynner så helles litt av blandingen av og sukker røres inn. Helles så tilbake og settes til gjæring i ca 6-7 måneder på en lun plass.
Smak av og til om det trengs mer sukker.
Når gjæringen begynner å avta og søtsmaken er bra, så stoppes gjæringen med svovel. Følg anvisning på pakken.
Så etter noen uker stikkes den om. Dette kan gjøres flere ganger. Så settes den kaldt til lagring. Følg med og det er lov med smaksprøver. Inntil ett års lagring er bare bra.
Sideren kan helles på flasker eller tappes rett fra dunk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 3135)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Diverse alkoholdrinker
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-12-26
Oppdatert dato:2002-12-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.