Fotograf:
Bernt Raanes
Ingredienser
2 porsjoner
Hvalcarpaccio med godt tilbehør
ca. 30 g ferskt hvalkjøtt, i tynne skiver
1—2 ts revet parmesan
1—2 ristede pinjekjerner
salatblad
hakket rød paprika
olivenolje
salt, pepper
Saltfiskkarpaccio med salsa
ca. 30 g lettsaltet rå kveite, i tynne skiver
Salsa:
1 tomat, flådd og hakket
½ hvitløkbåt, presset
½ dl olivenolje
¼ løk, finhakket
½ rød chilipepper, finhakket
. Røkt ørret med estragonrømme
ca. 30 g røkt ørret, i tynne skiver
Estragonrømme:
1 ss rømme
½ ts estragonblad i eddik (fra glass), hakket
salt, pepper
sukker, sitronsaft
Varmrøkt pepperlaks med rømme
ca. 30 g varmrøkt pepperlaks
Marinerte haneskjell
4—6 kokte, rensede haneskjell
Marinade til ca. ½ kg renset skjellmat:
1 dl soyaolje
½ rød chilipepper, hakket
skall og saft av ½ lime
Gratinerte blåskjell
kokte, friske blåskjell
Hvitløksmør til ca. 18 skjell:
250 g smør
¼ ts salt
1 ½ ss soyaolje
1—2 hvitløkbåter, hakket
pepper
1 ss hakket persille
1 hardkokt lite egg, hakket
Arctic kasviar
Bruk både rød, sort og naturell arctic kaviar, ca. 1 ts av hver sort pr. person. Pynt med grønt.
Fremgangsmåte:
Det er enkelt å skjære hvalkjøttet i tynne skiver hvis det først halvfryses. Legg det i den lille skålen og fordel parmesan, pinjekjerner, salat og paprika over. Drypp på ekstra god olivenolje, salt, og pepper.
Saltfiskcapaccio med salsa
Kok alle salsaingrediensene sammen i 20 minutter. Avkjøl salsaen og hell den over tynne skiver kveite.
Fetaost fra Balsfjord
Den spesielle fetaosten fra Balsfjord er lagd av geitemelk og har en mild, fin smak. Legg noen terninger i en av de små skålene og legg på noen korn rosépepper
Røkt ørret med estragonrømme
Legg ørreten i en liten skål. Rør sammen ingrediensene til rømmen og smak den godt til. Legg den i topp på ørreten.
Varmrøkt pepperlaks med rømme
Skjær til et kvadratisk stykke av laksen og legg den i skålen sammen med en topp rømme.
Marinerte haneskjell
Bland alt til marinaden og la skjellene trekke i ca. 1 time før servering.
Hvitløksgratinerte blåskjell
Rør smøret lyst og kremaktig og rør inn de øvrige ingrediensene.
Legg skjellmaten i det ene halve skallet og legg på en skje hvitløksmør. Gratiner blåskjellene under grill til smøret bobler, 1—2 minutter. Beregn 3 skjell pr. person.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 22624)
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-08-04
Oppdatert dato:2006-08-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift