Fritert egg på spinat





Fritert egg på spinat inneholder 164 Kalorier, 0 g Karbo, 7 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Fritert egg på spinat har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fritert egg på spinat er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stkegg
1pose(r)frisk spinat
1feddhvitløk
2sssmør
olivenolje (frityrolje)
30gr(frityrolje, mengden som tas opp av eggene og kun til fettberegning)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fritert egg på spinat!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier164.29219.43Kcal
Protein7.029.38gram
Karbohydrat0.370.49gram
Kostfiber0.991.32gram
Fett14.7519.70gram
Mettet fett5.787.72gram
Salt0.340.45gram
Pris på oppskriftenKr 9.09Kr 12.14Kroner
Hele oppskriften veier534 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll spinaten grundig og skjær vekk de groveste stilkene. Smelt smøret i en kjele, ha i spinaten og litt vann. Stikk en gaffel i hvitløkfeddet og bruk hvitløksgaffelen til å røre rundt i spinaten mens den langsomt faller sammen. Ha eventuelt på lokk for å få den ferdig.

Varm olivenoljen sakte i en vid kjele til det så vidt småbobler rundt et treskaft når du stikker det nedi. Oljen bør stå 2-3 cm opp på kjelekanten. Knekk egget oppi en kopp uten at plommen sprekker og senk koppen ned mot oljen og la det gli uti, pass på at det ikke spruter.

Prøv å samle eggehviten rundt plommen med en skje og øs olje over det. Friter til det hele stivner og blir gyldent.

Ta det ut med en hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir. Server på spinat, som også har fått renne av seg.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12356)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Lesere: 3392 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.