Fotograf:Rosemarie Rodriguez Vi var så heldig å komme over fersk akkar hos fiskeeksperten her om dagen, og da ble det igjen prøvd frityrstekt akkar. Vi tenkte på å lage akkalao men droppet det.
Dette er litt spesielt, men smaker ganske OK. Ikke så lett å få tak i fersk blekksprut, men det finnes frossen.
Tin evt dypfryst bleksprut. Dra av hodet og den tynne bruskbiten i ryggen. Skjær av armene, spar dem. Skyll blekkspruten under rennende vann. Trekk av det mørke skinnet. Tørk blekkspruten godt med husholdningspapir. Skjær blekkspruten og armene i ringer.
Bland mel, salt og sitronpepper i en stor plastpose. Legg i blekksprutringene og rist dem slik at de blir panert over det hele.
Varm oljen til 180 C i en tykkbunnet kjele. Kontroller temperaturen med termometer eller en loffbit, som skal bli gyllengul på mindre enn ett minutt.
Legg noen blekksprutringer i oljen om gangen, stek dem gyllengule, 2-3 minutter. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på husholdningspapir.
Server sitronbåter, loff eller kokt ris til. Gjerne også en remuladesaus eller hollandaisesaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 7930)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fritert Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-05-27
Oppdatert dato:2016-05-27