Gjeddekaker fra Andebu



Gjeddekaker fra Andebu inneholder 132 Kalorier, 2 g Karbo, 12 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Gjeddekaker fra Andebu har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gjeddekaker fra Andebu er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 19 lesere
Lesere: 22051 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgrenset gjeddefilet
150grspekk eller 100 g smeltet, avkjølt smør
1sspotetmel
1sssalt
1stkegg
7dlmelk
litt pepper
revet muskat




Næringsdeklarasjon for Gjeddekaker fra Andebu!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131.54635.81Kcal
Protein12.1758.82gram
Karbohydrat2.1310.30gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett8.2639.93gram
Mettet fett0.301.45gram
Salt0.974.67gram
Pris på oppskriftenKr 9.01Kr 43.55Kroner
Hele oppskriften veier1 933 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo6,47 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Man skal ikke glemme at det finnes et "innlands-Vestfold" med fisk fra vann og elver. Gjedden har alltid vært godt nyttet her. Best resultat her får man hvis farsen eltes godt mellom hver speing. Det må spees lite i begynnelsen - og mer etter hvert.

Mal fisken to ganger med salt og mel. Spekket males til slutt. Elt alt godt sammen i food processor eller miksmaster. Spe med melk eller fløte, litt etter litt, under omrøring. Tilsett egg, krydder og smeltet kaldt smør mot slutten.

Prøvestek en kake for å se at konsistensen er som du ønsker. Er kakene for fast, tilsett melk eller fløte. Stek i smør på middels varme.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14195)
Kategori: Stekepanne
Land: Norge
Fylke: Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-29
Oppdatert dato:2003-05-29


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.