Gjeddekaker fra Andebu inneholder
132 Kalorier,
2 g Karbo,
12 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Gjeddekaker fra Andebu har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gjeddekaker fra Andebu er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 19 lesere
Lesere:
22051 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gjeddekaker fra Andebu!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 131.54 | 635.81 | Kcal |
Protein | 12.17 | 58.82 | gram |
Karbohydrat | 2.13 | 10.30 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 8.26 | 39.93 | gram |
Mettet fett | 0.30 | 1.45 | gram |
Salt | 0.97 | 4.67 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.01 | Kr 43.55 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 933 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,47 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Man skal ikke glemme at det finnes et "innlands-Vestfold" med fisk fra vann og elver. Gjedden har alltid vært godt nyttet her. Best resultat her får man hvis farsen eltes godt mellom hver speing. Det må spees lite i begynnelsen - og mer etter hvert.
Mal fisken to ganger med salt og mel. Spekket males til slutt. Elt alt godt sammen i food processor eller miksmaster. Spe med melk eller fløte, litt etter litt, under omrøring. Tilsett egg, krydder og smeltet kaldt smør mot slutten.
Prøvestek en kake for å se at konsistensen er som du ønsker. Er kakene for fast, tilsett melk eller fløte. Stek i smør på middels varme.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14195)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Norge
Fylke:
Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-29
Oppdatert dato:2003-05-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.