Grillspyd med østers inneholder
255 Kalorier,
18 g Karbo,
10 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Grillspyd med østers har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grillspyd med østers er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3760 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Grillspyd med østers!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 255.22 | 496.02 | Kcal |
Protein | 10.33 | 20.08 | gram |
Karbohydrat | 17.62 | 34.24 | gram |
Kostfiber | 1.42 | 2.76 | gram |
Fett | 15.62 | 30.36 | gram |
Mettet fett | 6.46 | 12.56 | gram |
Salt | 1.30 | 2.53 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.44 | Kr 26.12 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 777 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,61 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
(Huîtres en Brochettes)
Åpne østersene og hell saften i en stor kjele gjennom en fin sil. Ta østersene ut av skallet.
Sett kjelen over svak varme. Så snart væsken begynner å boble, tilsett østersene. Pocher dem 7 sekunder og la dem renne av seg dørslag.
Sett på sterk overvarme i stekeovnen. Fjern skorpen fra loffskivene og rist dem i stekeovnen. Snus én gang. Del hver skive i fire deler. Legg dem i bunnen av en ildfast form (4 rader med 6 biter).
Skjær baconskivene og del dem i to (tvers over). Pakk hver østers inn i en baconskive. Træ 6 østers inn på hvert grillspyd, ikke for tett sammen. Legg spydene i formen slik at hvert av dem hviler på en "loffrad". Stekes til baconet er lekkert og sprøtt, ca 2 minutter (snu dem etter 1 minutt).
Smelt smøret i en teflonpanne (20 cm) over svak varme. Tilsett brødsmulene og stek dem under omrøring med en teskje til de er gylne. Ha dem i et dørslag for å dryppe av.
Trekk forsiktig ut spydene slik at østersene blir liggende på brødsengen. Strø over ørlite kajenne og brødsmulene. Serveres straks.
(Originalen til denne retten oppsto hos dronning Victoria. Delikatessen "engler på hesterygg" er iallfall svært populær både i England og Frankrike)
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6234)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Frankrike
Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2002-11-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.