Grillspyd med østers



Grillspyd med østers inneholder 255 Kalorier, 18 g Karbo, 10 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Grillspyd med østers har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Grillspyd med østers er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3760 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
24stkøsters, store
6skive(r)formloff
24tynn(e) skive(r)baconskiver, papirtynne
40grsmør
4sstørkede brødsmuler (griljernmel)
2krmCayennepepper




Næringsdeklarasjon for Grillspyd med østers!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier255.22496.02Kcal
Protein10.3320.08gram
Karbohydrat17.6234.24gram
Kostfiber1.422.76gram
Fett15.6230.36gram
Mettet fett6.4612.56gram
Salt1.302.53gram
Pris på oppskriftenKr 13.44Kr 26.12Kroner
Hele oppskriften veier777 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo27,61 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

(Huîtres en Brochettes)

Åpne østersene og hell saften i en stor kjele gjennom en fin sil. Ta østersene ut av skallet.

Sett kjelen over svak varme. Så snart væsken begynner å boble, tilsett østersene. Pocher dem 7 sekunder og la dem renne av seg dørslag.

Sett på sterk overvarme i stekeovnen. Fjern skorpen fra loffskivene og rist dem i stekeovnen. Snus én gang. Del hver skive i fire deler. Legg dem i bunnen av en ildfast form (4 rader med 6 biter).

Skjær baconskivene og del dem i to (tvers over). Pakk hver østers inn i en baconskive. Træ 6 østers inn på hvert grillspyd, ikke for tett sammen. Legg spydene i formen slik at hvert av dem hviler på en "loffrad". Stekes til baconet er lekkert og sprøtt, ca 2 minutter (snu dem etter 1 minutt).

Smelt smøret i en teflonpanne (20 cm) over svak varme. Tilsett brødsmulene og stek dem under omrøring med en teskje til de er gylne. Ha dem i et dørslag for å dryppe av.

Trekk forsiktig ut spydene slik at østersene blir liggende på brødsengen. Strø over ørlite kajenne og brødsmulene. Serveres straks.

(Originalen til denne retten oppsto hos dronning Victoria. Delikatessen "engler på hesterygg" er iallfall svært populær både i England og Frankrike)

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6234)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Land: Frankrike
Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2002-11-25


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.