Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Iskake med jordbær oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Iskake med jordbær



Iskake med jordbær oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Iskake med jordbær smaker både friskt og godt, og det beste av alt er at den kan lages ferdig i god tid og stå på vent i fryseren.

Oppskriften inneholder 240 Kalorier, 16 g Karbo, 4 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Iskake med jordbær er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Nøttebunn:

2,5dlhasselnøtter eller mandler
2,5dlmelis
4stkeggehvite

Vaniljeis:

8stkeggeplomme
2dlmelis
2stkvaniljestang
6dlkremfløte
Ca 750grjordbær




Kalorier og næringsinnhold i Iskake med jordbær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier240.324 905.65490.57Kcal
Protein3.6474.307.43gram
Karbohydrat15.81322.7332.27gram
Kostfiber1.4329.192.92gram
Fett17.74362.1336.21gram
Mettet fett7.90161.2616.13gram
Salt0.071.440.14gram
Pris på oppskriftenKr 6.53Kr 133.30Kr 13.33.-
Hele oppskriften veier2 041 totalt2 041 pr porsj204 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 stykker

1. Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig, men godt inn i nøtteblandingen.
2. Ha røren i formen og glatt den til. Stek kaken i en smurt springform (22-24 cm) på nederste rille ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.
3. Løsne nøttebunnen forsiktig fra formen, legg den på rist. Vask og tørk formen. Legg kakebunnen tilbake i formen.
4. Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs, skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen.
5. Mos 12-15 jordbær og bland med litt sukker. Hell ca. 1/3 av kremen i formen og fordel halvparten av jordbærmosen over. Gjenta prosessen og avslutt med resten av kremen.
6. Sett kaken i dypfryseren. Dekk den med folie når kremen er stivnet på toppen. La kaken stå i dypfryser minst 4 timer. Ta den ut av dypfryseren ca. 1/2 time før servering.
7. Pynt iskaken med friske jordbær.

Tips:
Senere på sommeren kan jordbærene erstattes med bringebær.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29344)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskake
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-05-23
Oppdatert dato:2012-05-23
Lesere: 3647 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Iskake med jordbær.Iskake med jordbær.
Denne retten har 240,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.