Jerper med østers



Jerper med østers inneholder 177 Kalorier, 11 g Karbo, 10 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Jerper med østers har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Jerper med østers er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 5692 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
5stkjerper
4dlbuljong
4dlkremfløte
20stkøsters eller evt hermetiske
5skive(r)flesk, tynne
1kgkastanjer
60grsmør
60grhvetemel
2,5dlbuljong
2,5dlkremfløte

saus:

Sky fra jerpene med evt 1,5 dl kremfløte og 1,5 dl buljong
1dashSmør til steking
pisket egg
knust kavring
bomullsgarn




Næringsdeklarasjon for Jerper med østers!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier177.051 497.84Kcal
Protein10.3187.22gram
Karbohydrat10.7290.69gram
Kostfiber0.070.59gram
Fett10.3187.22gram
Mettet fett5.2043.99gram
Salt0.262.17gram
Pris på oppskriftenKr 8.92Kr 75.46Kroner
Hele oppskriften veier4 230 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo24,21 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Ta østersene ut av skallet. La dem renne av seg og dypp dem i pisket egg og så i kavring. Smelt smør i en stekepanne og stek østersene lett brune. Rens og skyll jerpene. Tørk de og dryss litt salt inni. Putt inn 2-3 østers i hver fugl og bind sammen med en fleskeskive over brystet på hver fugl.
Brun de i smør i en jerngryte på alle sider. Ha i buljong og flølte. La de surre i 1 time på svak varme. Drypp ofte med væsken fra gryten. Skjær ett hakk i kastanjene og kok dem i lettsaltet vann i 20 minutter. Skrell dem og fjern det innerste brune skinnet. Knus og mal dem. Smelt smøret i en gryte, rør inn mel og spe med kokende buljong. Ha til slutt inn kremfløten og kastanje pureen. La det koke til en jevn mos under omrøring.
Jerpene deles i 2 og legges i ring på ett serveringsfat med østersene i midten. Server sausen fra gryten i en sausekopp.
Den kan evt kokes ut med kremfløte og buljong. Server kastanjepureen til. Mandelpoteter serveres til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3705)
Tilberedningstid: 180 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-03-20
Oppdatert dato:2003-03-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.