Jerper med østers inneholder
177 Kalorier,
11 g Karbo,
10 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Jerper med østers har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Jerper med østers er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5692 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Jerper med østers!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 177.05 | 1 497.84 | Kcal |
Protein | 10.31 | 87.22 | gram |
Karbohydrat | 10.72 | 90.69 | gram |
Kostfiber | 0.07 | 0.59 | gram |
Fett | 10.31 | 87.22 | gram |
Mettet fett | 5.20 | 43.99 | gram |
Salt | 0.26 | 2.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.92 | Kr 75.46 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 230 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,21 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ta østersene ut av skallet. La dem renne av seg og dypp dem i pisket egg og så i kavring. Smelt smør i en stekepanne og stek østersene lett brune. Rens og skyll jerpene. Tørk de og dryss litt salt inni. Putt inn 2-3 østers i hver fugl og bind sammen med en fleskeskive over brystet på hver fugl.
Brun de i smør i en jerngryte på alle sider. Ha i buljong og flølte. La de surre i 1 time på svak varme. Drypp ofte med væsken fra gryten. Skjær ett hakk i kastanjene og kok dem i lettsaltet vann i 20 minutter. Skrell dem og fjern det innerste brune skinnet. Knus og mal dem. Smelt smøret i en gryte, rør inn mel og spe med kokende buljong. Ha til slutt inn kremfløten og kastanje pureen. La det koke til en jevn mos under omrøring.
Jerpene deles i 2 og legges i ring på ett serveringsfat med østersene i midten. Server sausen fra gryten i en sausekopp.
Den kan evt kokes ut med kremfløte og buljong. Server kastanjepureen til. Mandelpoteter serveres til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 3705)
Tilberedningstid:
180 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-03-20
Oppdatert dato:2003-03-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.