1 liter melk 1 liter vann 100 g margarin 3 hg gjær hvetemel til passe deig, ikke for fast
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 45
stykker
(45-50 stk.)
La deigen heve ca 30 minutter. Bak så ut kakene på størrelse med en potetlompe, 2-3 mm tykk. Bruk en takket trinse til å rulle over kakene slik at det blir ruter. Deretter settes kakene til heving i et varmt rom.
Stekingen foregår helst på en ildfast helle i en murt bakeovn.
Denne spesielle gjærbaksten har gammel tradisjon og holdes fortsatt vedlike. Kamkakene holder seg lenge og det brukes bare godt smør på dem uten annet pålegg. Tynne og sprø som de er passer de godt som kaffemat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 13342)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Diett/allergi:
Uten egg Land:
Norge Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.