Ingredienser
8 porsjoner
1 1/4 kg rå poteter,
400 g kokte poteter,
2 ts salt,
ca. 3 dl byggmel,
1 dl hvetemel
Til servering:
ca. 2 1/2 kg kålrot,
ca. 1 kg salt lammeknoke,
ca. 1 1/4 kg røkt fleskeknoke,
ca. 1 1/2 kg salt tunge,
ca. 1 1/2 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Legg kjøtt, flesk og tunge i et rommelig kokekar, kok opp, skum godt av og la det trekke til alt er mørt, ca. 2 timer. Mens kjøttet koker lages røren til komlene. Riv de rå og kokte potetene eller mal dem på kvern. Bland inn salt og begge melsortene. Ta kjøttet opp av kokevannet og hold det varmt.
Form komler med skje eller i hånden. Legg dem i kokevannet etter kjøttet og la dem småkoke i ca. 25 minutter til de er gjennomkokte.
Kålrot i skiver kan kokes samtidig med komlene. Mos kålroten og rør inn kremfløten. Smak mosen til med litt av kraften eller med salt og pepper. Skjær kjøtt, flesk og tunge i skiver og server det til komlene sammen med kålroten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 19986)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2005-08-23
Oppdatert dato:2005-08-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift