Glutenfrie raspeballer



Glutenfrie raspeballer oppskrift.
Fotograf: Norsk Tradisjonsmat
Raspeballer er norsk ytradisjonsmat på sitt beste. De kalles og ved andre navn som komper, kumle, klubb osv. Her er en versjon laget på glutenfritt mel og derfor passer den i ett glutenfritt kosthold.

Oppskriften inneholder 136 Kalorier, 28 g Karbo, 3 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Glutenfrie raspeballer er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,9 poeng fra 27 lesere
Lesere: 66536 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
100grpotetmospulver
2dlvatn
400grskrelte poteter
150grglutenfritt mel med fiber
2tssalt




Kalorier og næringsinnhold i Glutenfrie raspeballer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier136.37294.56Kcal
Protein2.645.70gram
Karbohydrat27.8460.13gram
Kostfiber3.136.76gram
Fett0.911.97gram
Mettet fett0.130.28gram
Salt2.074.47gram
Pris på oppskriftenKr 2.58Kr 5.57Kr .-
Hele oppskriften veier864 totalt216 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo81,66 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Rasp potetene og ha i vatn, eller ha potet og vatn i food prosessor og knus dei.
Bland i potetmospulver og lat det svelle i 10 minutt.
Bland inn mjølet og saltet.
Form kakene med hendene og ha dei i kokande kjøttkraft. Lat dei trekkje i 1/2 time.
Server med salt kjøt, pølser, bacon og kokt kålrot.


Rettens opphav
Poteta kom til Sogn og Fjordane allerede rundt 1740. Raspeballer er et godt eksempel på at kjært barn har mange navn. Bare i Sogn og Fjordane kan de gå under klubb, aukar, raspekaker, kumler eller kompar. Stort sett blir retten laget etter noen tradisjonelle prinsipper, men det er mange variasjoner i sammensetning og tilbehør.

Oppskrifta er henta fra Fjordamat, skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal og utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag i 2008.
FOTO: Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 33525)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2017-12-29
Oppdatert dato:2017-12-29


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Raspeball.Raspeball.
Denne retten har 106,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dillstuede poteter.Dillstuede poteter.
Denne retten har 75,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kompe Sørlandsk.Kompe Sørlandsk.
Denne retten har 133,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sørlands komper.Sørlands komper.
Denne retten har 120,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetball med strandamør.Potetball med strandamør.
Denne retten har 89,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Komper.Komper.
Denne retten har 147,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Raspeball med dott.Raspeball med dott.
Denne retten har 139,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kompe fra Sørlandet 2.Kompe fra Sørlandet 2.
Denne retten har 30,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Timianpoteter.Timianpoteter.
Denne retten har 102,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Raspeball 2.Raspeball 2.
Denne retten har 113,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nypotet og sild.Nypotet og sild.
Denne retten har 120,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetgnocchi med grønn saus.Potetgnocchi med grønn saus.
Denne retten har 257,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie raspeballer.Glutenfrie raspeballer.
Denne retten har 136,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkelaks med bønner og poteter.Røkelaks med bønner og poteter.
Denne retten har 112,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nypotet med røykelaks.Nypotet med røykelaks.
Denne retten har 157,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.