Krabbeboller



Krabbeboller oppskrift.
Fotograf: Kim Holthe
Krabbe er perfekt festmat, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften neste gang du skal ha gjester på besøk? Passer fint å servere som forrett eller som en av flere retter på et tapasbord.

Oppskriften inneholder 123 Kalorier, 10 g Karbo, 13 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Skalldyr, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Krabbeboller er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3225 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stkkrabbeskjell, fylt
5stksjalottløk
1tstabasco
1sssweet chilisaus
2stkegg
1dlgriljermel
2ssmaisennajevner, lys
salt og pepper
rapsolje




Næringsdeklarasjon for Krabbeboller!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier123.04193.75Kcal
Protein12.8720.27gram
Karbohydrat9.8115.45gram
Kostfiber1.221.92gram
Fett3.325.23gram
Mettet fett0.891.40gram
Salt0.731.15gram
Pris på oppskriftenKr 11.28Kr 17.76Kroner
Hele oppskriften veier630 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo31,89 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bland en farse av krabbekjøtt, finhakket sjalottløk og bland sammen med tabasco, sweet chilisaus, egg, griljermel og maisennajevner. Smak til med salt og pepper.
Varm olje til 160 grader i en solid gryte. Gryten bør ikke fylles mer enn ca. 2/3 med olje.
Dypp hendene i kaldt vann og trill små boller som stekes gylne og gjennomvarme i oljen. La dem renne av på fettsugende papir.
Server gjerne bollene med en søt chilisaus.

Tips:
Ha alltid et lokk liggende klart i tilfelle oljen skulle ta fyr. Kvel varmen med lokket. Hell aldri vann på brennende olje.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29264)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-26
Oppdatert dato:2021-11-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Krabbeboller.Krabbeboller.
Denne retten har 123,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.