Kurv (påskekurv) fra Øiset inneholder
188 Kalorier,
27 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Kurv (påskekurv) fra Øiset har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kurv (påskekurv) fra Øiset er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4556 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kurv (påskekurv) fra Øiset!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 187.63 | 3 940.23 | Kcal |
Protein | 6.89 | 144.69 | gram |
Karbohydrat | 27.10 | 569.10 | gram |
Kostfiber | 4.19 | 87.99 | gram |
Fett | 4.81 | 101.01 | gram |
Mettet fett | 1.83 | 38.43 | gram |
Salt | 0.48 | 10.04 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.10 | Kr 65.10 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 100 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 57,77 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Helegryn bløtes et døgn. Alt blandes til en tykk grøt og fylles i rengjort og godt utvannet grisemage (i senere år er lerretpose vanlig brukt).
Posen legges til gjæring en uke i værelsestemperatur, gjerne i en bolle på kjøkkenbenken. Posen må snus hver dag, ellers vil den lett mugne.
Etter gjæringsprosessen kokes posen først for seg sjøl, så fylles den og kokes sammen med kjøtt og flesk i suppegryta.
Ved servering skjæres innholdet i posen i skiver, serveres sammen med det kokte kjøttet og flesket.
Posens innehold skal ha en syrlig smak.
Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18042)
Kategori:
Konservering
Land:
Norge
Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-13
Oppdatert dato:2004-06-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.