Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Kurv (påskekurv) fra Øiset oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Kurv (påskekurv) fra Øiset



Kurv (påskekurv) fra Øiset inneholder 187 Kalorier, 27 g Karbo, 7 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Kurv (påskekurv) fra Øiset har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kurv (påskekurv) fra Øiset er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1literhele gryn
1literMelk
300grlettsaltet stekeflesk tilsvarende ca. ½ l. oppskjært i terninger.
salt, pepper
byggmel til passe tykk grøt (hvetemel vanlig i senere år)




Næringsdeklarasjon for Kurv (påskekurv) fra Øiset!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier187.413 935.61Kcal
Protein6.89144.69gram
Karbohydrat27.10569.10gram
Kostfiber4.0885.68gram
Fett4.81101.01gram
Mettet fett1.8338.43gram
Salt0.4810.04gram
Pris på oppskriftenKr 3.10Kr 65.10Kroner
Hele oppskriften veier2 100 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo57,84 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Helegryn bløtes et døgn. Alt blandes til en tykk grøt og fylles i rengjort og godt utvannet grisemage (i senere år er lerretpose vanlig brukt).
Posen legges til gjæring en uke i værelsestemperatur, gjerne i en bolle på kjøkkenbenken. Posen må snus hver dag, ellers vil den lett mugne.
Etter gjæringsprosessen kokes posen først for seg sjøl, så fylles den og kokes sammen med kjøtt og flesk i suppegryta.
Ved servering skjæres innholdet i posen i skiver, serveres sammen med det kokte kjøttet og flesket.
Posens innehold skal ha en syrlig smak.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18042)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-13
Oppdatert dato:2004-06-13
Lesere: 3633 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.