Lettrøykt ørret inneholder
166 Kalorier,
0 g Karbo,
19 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Lettrøykt ørret har beregnet å ha følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lettrøykt ørret er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lettrøykt ørret!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 165.66 | 207.49 | Kcal |
Protein | 18.96 | 23.75 | gram |
Karbohydrat | 0.00 | 0.00 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 9.98 | 12.50 | gram |
Mettet fett | 2.00 | 2.51 | gram |
Salt | 0.32 | 0.40 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.10 | Kr 15.16 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 501 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fileter ørreten, del hver filet i to. Strø på litt salt og sukker, og la dem ligge i ca 15 minutter. Skyll fiskestykkene i kaldt vann, og tørk godt med papir.
Har du en røykeovn, har du røykespon i den og lar fisken røyke i ca 5 minutter. Om du ikke har røykeovn, kan du gjøre som følger: Bruk en gammel kjele det ikke er så farlig med, legg røykespon i bunnen og legg en metallrist oppå, evt aluminiumsfolie som du har tykket en del små hull i. Legg fisken oppå, legg på lokket, sett på plate med sterk varme.
Når kjelen er skikkelig varm, lar du den stå i 20-30 sekunder til, og trekker den så vekk fra platen. La kjelen stå med lokk i 4-5 minutter. Fisken vil fortsatt være rå. Bak den ferdig i ovn på 80 C i 5 minutter.
Røykespon får du kjøpt i sportsforretninger. Server gjerne med for eksempel potet- og purreløksuppe (se egen oppskrift).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6218 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11703)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.