Fotograf:
Matprat.no
Norges beste kyllingrett på grillen? Dette er en versjon av den kyllingen som Det Norske Grilllandslaget bruker under VM i Barbeque i Memphis, Tennessee.
Her røper vi en grillmesters lille triks. Smøret trekker ikke inn i kyllingen, men etterlater desto mer godsmak. Krydre de rå kyllingstykkene rikelig med en god krydderblanding, legg dem i en ildfast form, ha i skikkelig med godt smør, og sett formen i en varm grill med lokk. Bruk god varme, og når lokket er på tar smakene et "toveisangep" på kyllingen: Den gode smørsmaken fra undersiden, og god grillskorpe på oversiden. Og i midten, herlig saftig kyllingkjøtt… Oppskriften inneholder
237 Kalorier,
4 g Karbo,
14 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
MemphisKylling - smørbakte overlår er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5922 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for MemphisKylling - smørbakte overlår!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 237.29 | 1 487.16 | Kcal |
Protein | 14.08 | 88.24 | gram |
Karbohydrat | 4.16 | 26.07 | gram |
Kostfiber | 0.13 | 0.81 | gram |
Fett | 18.23 | 114.25 | gram |
Mettet fett | 8.18 | 51.27 | gram |
Salt | 0.26 | 1.61 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.55 | Kr 41.05 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 507 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,01 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Skjær den øverste delen av låret så de er rektangulære og uten overflødig skinn.
2. Krydre kyllingstykkene med rub-a-dub krydderblanding.
3. Legg lårene i aluminiumsform eller ildfast form med 1 cm smeltet usaltet smør i bunnen av formen.
4. Kyllingen grilles på lav varme, under lokk, indirekte/ på den kjølige delen av grillen, i ca. 1 time og 15 minutter.
5. Pensle kyllingstykkene med BBQ saus 2-3 ganger de siste 15 minuttene av grilltiden, for å få en blank og fin overflate med masse god smak.
Kyllinglårene er ferdige når temperaturen ved beinet er 72 grader.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 27998)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-12
Oppdatert dato:2013-05-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift