1,5 kg lammerygg deles opp i passende stykker, vaskes og legges over i kaldt vann. Beregn 1 liter vann og 1 ts salt pr. kg kjøtt. Gi kjøttet et oppkok og skum. La det koke sakte under lokk til det er nesten mørt. Deretter har man i renset og vasket gulrot og kålrabi som er skåret i litt store stykker, samt hakket løk. La soddet småkoke til grønnsakene er nesten møre. Da har man i hele, skrellede og vaskede poteter, 1/2 ts pepper og 1/2 ts ingefær.
Når soddet er ferdig kokt skal det ha kraft med fettperler på. Grønnsakene og potetene skal være kokt, men det skal ikke gå i stykker. Ha i salt etter smak.
Ved servering dekker man med tallerken, kniv, gaffel og skje. Legg kjøttet pent på fat, og ha potetene i en bolle. Øs sodden med grønnsakene på en dyp tallerken. Kjøttet og potetene deles opp på den enkeltes tallerken, og soddet spises til.