1000 g laksehoder
50 g japansk bean curd, et soyaprodukt
50 g grønne grønnsaker
5 g medlar, kinesisk urt
3 g daddel
3 g yam, kinesisk urt
2 g ginseng
1/3 ts salt
1/5 ts MSG
2 ts matvin
750 ml kraft
Fremgangsmåte:
Vask fiskehodene godt og stek dem
Varm woken og tilsett matvin, kraft, fiskehoder, bean curd, grønnsaker og urter.
Kok ved svak varme 20 minutter.
Egenskaper:
Klar, lett og smakfull. God for barn og eldre. Rik på fiskeoljer og vitaminer.
Nøkkelpunkt:
Svak varme ved steking.
Svak varme ved koking.
Tips
Denne retten tar godt vare på omega-3 og det umettede fettet til laksen og de kinesiske urtene. Den er bra for hjernen, særlig for barn under utvikling.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 1213)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2002-09-01
Oppdatert dato:2002-09-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.