Østerstimbaler inneholder
68 Kalorier,
3 g Karbo,
7 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Østerstimbaler har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Egg, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Østerstimbaler er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Østerstimbaler!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 67.90 | 115.35 | Kcal |
Protein | 6.68 | 11.35 | gram |
Karbohydrat | 3.20 | 5.44 | gram |
Kostfiber | 0.05 | 0.08 | gram |
Fett | 2.66 | 4.52 | gram |
Mettet fett | 1.16 | 1.97 | gram |
Alkohol | 0.62 % | | | |
Salt | 0.86 | 1.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.16 | Kr 13.86 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 359 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,85 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Formene smøres godt og settes kaldt slik at det stivner. Kle formene med fiskefarse og legg 1-2 østers i hver. Del gjerne opp østersen. Fyll så i resten av farsen. Bank litt slik at det ikke blir luftlommer. Disse bakes i vannbad ovn ved 125°C i ca 20-30 minutter til de er faste. Etterfyll med varmt vann hvis aktuellt.
Sausen lages ved å smelte smør, rør inn mel og spe med kraft. Ha så i oppdelte østers når sausen har kokt en stund. Rett før servering tilsettes piskede eggeplommer utrørt i sherry. Varm litt til men ikke kok.
Server som forrett varme med sausen helt over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3256 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 15018)
Kategori:
Forrett
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-08-03
Oppdatert dato:2003-08-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift