Ovnsstekte rapphøns





Ovnsstekte rapphøns inneholder 240 Kalorier, 0 g Karbo, 15 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Ovnsstekte rapphøns har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ovnsstekte rapphøns er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkunge, kjøttfulle rapphøns
1dashsalt
1dashpepper
1dashsmør
200grspekk i tynne skiver
2,5dltørr hvitvin


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ovnsstekte rapphøns!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier239.80744.10Kcal
Protein14.9246.30gram
Karbohydrat0.130.40gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett18.4757.31gram
Mettet fett1.243.85gram
Alkohol1.91 %
Salt0.150.46gram
Pris på oppskriftenKr 14.61Kr 45.33Kroner
Hele oppskriften veier1 241 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rapphønsene bør ikke flås. Rens dem for innmat og tørk dem godt med et oppvridd klede. Gni hønsene ut- og innvendig med salt og pepper og legg ca 1 ss smør i hver.

Bind fast spekkskivene på hønsenes bryst og lår med skåldet bomullsgarn. Legg fuglen på siden i en smurt ildfast form og sett det inn i forvarmet ovn ved 225 C.

Brun rapphønsene ved denne temperaturen i ca 10 min på hver side midterste rille. Skru varmen ned til 180-185 C.

Legg rapphønsene med brystet opp, tilsett ca 1 1/2 dl vann og 1 1/2 dl hvitvin i bunnen av fatet og stek videre til fuglene er møre, dvs når lårleddet føles løst og kjøttsaftener lys. Stikk en tynn nål inn i lårets tykkeste del.

Fjern spekkskivene, del rapphønsene i stykker og legg dem på et varmt fat. Kok ut stekefatet med resten av hvitvinen og 1-2 ss kaldt smør og hell denne sjyen over kjøttet.

Server retten varm med kokte, bakte eller råstekte poteter og en grønn salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8074)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Lesere: 4311 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.