Pasjonsfrukt og hvitsjokolade chiboust





Pasjonsfrukt og hvitsjokolade chiboust oppskrift.
Fotograf: Solveig Danielsen
Pasjonsfrukt og hvitsjokolade chiboust Ananas og sitronverbena ”salsa” Lune munker med vaniljekrem tilsmakt pasjonsfrukt Limeskum og pasjonsfrukt sirup

Ingredienser

Pasjonsfrukt og hvitsjokolade chiboust:
2 eggeplommer
50 g sukker
1 dl fløte
1 pl gelatin
150 g Ivoire valrhona
2,5 dl pisket krem
Passionsfrukt pure

Ananas og sitronverbena ”salsa”:
1 stk ananas
10 blader sitron verbena
100gr sukker
2dl vann
1 vaniljestang
Limesaft

Lune munker med vaniljekrem tilsmakt pasjonsfrukt:
25 g fersk gjær
100 g h-melk
75 g smør
30 g sukker
285 g hvetemel
60 g egg
Sukker og malt kanel
Frityr olje
2,5 dl h melk
12,5 g hvetemel
80 g eggeplomme
38 g sukker
10 g maizena
50 g Ivoire valrhona
2ss pasjonsfrukt pure

Lime skum:
5 egghviter
60g sukker
40g vann
saft av 3,5 lime

Pasjonsfrukt sirup:
100gr sukker
2dl pasjonsfrukt pure
1stk kanelstang




Fremgangsmåte:

Pasjonsfrukt og hvitsjokolade chiboust:
Egg, sukker og fløte varmes opp under kraftig omrøring til smeten har en temperatur på 82 grader. Ha så i oppbløtet gelatin og avkjøl i isbad. Smelt sjokoladen i vannbad og vend den inn i eggsmeten med slikkepott, vend så inn kremen og smak til med litt passionsfrukt purè (det skal bare være en liten friskhet etter passionsfrukten). Støypes så i ønsket form. Klar for service.

Ananas og sitronverbena ”salsa”:
Ananas kuttes i ønsket terninger. Kok opp sukker og vann med vaniljestang og ha i avskjær av ananas. Ta ut vaniljestangen og kjør så i blender. Sil av og reduser til passelig tykkelse og smak til med limesaft. Ha så i ananas og kjøl ned, når avkjølt vend inn finnhakket sitron verbena.

Lune munker med vaniljekrem tilsmakt pasjonsfrukt:
Melken varmes opp til 37 grader med sukkeret og smør, kjøres så i elte maskin med gjæren. Tilsett så hvetemel og egg og kjør deigen i ca 10 min og la heve i 30 min. kok opp 2,5 dl melk, 38 g sukker og tilsett maizena og kok dette til det blir tjukt. Hel så denne smeten over eggene under kraftig visping, hel så over i gryta igjen og kok opp til 82 grader, kjøl så ned på brett på kjøl.
Når smeten er kald kjøres den opp på blender med pasjonsfrukt pure til en glatt krem. Grov hakk den hvite sjokoladen,. Vend så inn cremè patrisieren i den hakkede sjokoladen. Kjevl berliner bolle deigen ut på pastamaskin og lag små ”raviolis” på 3,6 cm diameter som er fylt med hvitsjokolade kremen. Når anretting Frityrstekes de så på 170 grader til de er gylne og strø så over malt kanel og sukker

Lime skum:
sukker og vann kokes opp og limesaft tilsettes. Egghvitene kjøres med stavmixer og tilsettes limelaken mens den kjøres med stavmikser. Pisk så for hånd på svak varme til du har et luftig skum og egghvitene er koagulert og sett kaldt. Klar for service

Pasjonsfrukt sirup:
Dette kokes til 106 grader. Avkjøles og klar for service.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 28244)
Tilberedningstid: Lang tid
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-02-14
Oppdatert dato:2011-02-14
Lesere: 6249 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitrusbraiserte frukter.Sitrusbraiserte frukter.
Denne retten har 113,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vingelé med bær.Vingelé med bær.
Denne retten har 109,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eksotisk desserttallerken.Eksotisk desserttallerken.
Denne retten har 75,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktsalat med Kesam.Fruktsalat med Kesam.
Denne retten har 73,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wokdessert med nøtter.Wokdessert med nøtter.
Denne retten har 72,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasjonsfruktmousse 2.Pasjonsfruktmousse 2.
Denne retten har 280,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mango pannacotta.Mango pannacotta.
Denne retten har 188,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Omelett norvégienne.Omelett norvégienne.
Denne retten har 156,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Filippinsk frukt salat.Filippinsk frukt salat.
Denne retten har 131,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannacotta med syltet kumquat.Pannacotta med syltet kumquat.
Denne retten har 96,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktsalat med sharon og granateple.Fruktsalat med sharon og granateple.
Denne retten har 62,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frisk frukt med råkrem.Frisk frukt med råkrem.
Denne retten har 359,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frisk sitrusgelé.Frisk sitrusgelé.
Denne retten har 52,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kald mangosufflé.Kald mangosufflé.
Denne retten har 166,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spennende frukter med vaniljekesam.Spennende frukter med vaniljekesam.
Denne retten har 59,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.