Fotograf:
Frukt.no
Pasjonsfrukt og hvitsjokolade chiboust
Ananas og sitronverbena ”salsa”
Lune munker med vaniljekrem tilsmakt pasjonsfrukt
Limeskum og pasjonsfrukt sirup
Ingredienser
Pasjonsfrukt og hvitsjokolade chiboust:
2 eggeplommer
50 g sukker
1 dl fløte
1 pl gelatin
150 g Ivoire valrhona
2,5 dl pisket krem
Passionsfrukt pure
Ananas og sitronverbena ”salsa”:
1 stk ananas
10 blader sitron verbena
100gr sukker
2dl vann
1 vaniljestang
Limesaft
Lune munker med vaniljekrem tilsmakt pasjonsfrukt:
25 g fersk gjær
100 g h-melk
75 g smør
30 g sukker
285 g hvetemel
60 g egg
Sukker og malt kanel
Frityr olje
2,5 dl h melk
12,5 g hvetemel
80 g eggeplomme
38 g sukker
10 g maizena
50 g Ivoire valrhona
2ss pasjonsfrukt pure
Lime skum:
5 egghviter
60g sukker
40g vann
saft av 3,5 lime
Pasjonsfrukt sirup:
100gr sukker
2dl pasjonsfrukt pure
1stk kanelstang
Fremgangsmåte:
Pasjonsfrukt og hvitsjokolade chiboust:
Egg, sukker og fløte varmes opp under kraftig omrøring til smeten har en temperatur på 82 grader. Ha så i oppbløtet gelatin og avkjøl i isbad. Smelt sjokoladen i vannbad og vend den inn i eggsmeten med slikkepott, vend så inn kremen og smak til med litt passionsfrukt purè (det skal bare være en liten friskhet etter passionsfrukten). Støypes så i ønsket form. Klar for service.
Ananas og sitronverbena ”salsa”:
Ananas kuttes i ønsket terninger. Kok opp sukker og vann med vaniljestang og ha i avskjær av ananas.
Ta ut vaniljestangen og kjør så i blender. Sil av og reduser til passelig tykkelse og smak til med limesaft. Ha så i ananas og kjøl ned, når avkjølt vend inn finnhakket sitron verbena.
Lune munker med vaniljekrem tilsmakt pasjonsfrukt:
Melken varmes opp til 37 grader med sukkeret og smør, kjøres så i elte maskin med gjæren. Tilsett så hvetemel og egg og kjør deigen i ca 10 min og la heve i 30 min. kok opp 2,5 dl melk, 38 g sukker og tilsett maizena og kok dette til det blir tjukt. Hel så denne smeten over eggene under kraftig visping, hel så over i gryta igjen og kok opp til 82 grader, kjøl så ned på brett på kjøl.
Når smeten er kald kjøres den opp på blender med pasjonsfrukt pure til en glatt krem. Grov hakk den hvite sjokoladen,. Vend så inn cremè patrisieren i den hakkede sjokoladen. Kjevl berliner bolle deigen ut på pastamaskin og lag små ”raviolis” på 3,6 cm diameter som er fylt med hvitsjokolade kremen. Når anretting Frityrstekes de så på 170 grader til de er gylne og strø så over malt kanel og sukker
Lime skum:
sukker og vann kokes opp og limesaft tilsettes. Egghvitene kjøres med stavmixer og tilsettes limelaken mens den kjøres med stavmikser. Pisk så for hånd på svak varme til du har et luftig skum og egghvitene er koagulert og sett kaldt. Klar for service
Pasjonsfrukt sirup:
Dette kokes til 106 grader. Avkjøles og klar for service.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 28244)
Tilberedningstid:
Lang tid
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-02-14
Oppdatert dato:2011-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift