Fotograf:
Frukt.no
Vinneroppskriftene til Raymond Grimstad og Christopher William Davidsen, Tango bar og restaurant i Stavanger:
Røkt potet grateng med kapslet purreløk suppe
Remulade med kapers, pickels og syrlig løk
Potet chips
Ingredienser
Potet grateng med kapslet røkt purreløk suppe:
700gr skrelt mandelpotet
80gr røykespon
2stk purreløk
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
2,5 dl Melk
4ss Fløte
2ss smør
2ss dijon sennep
Gluco
Algin
Salt, pepper og sitron
1 stk frosen loff
½ bunt blad persille
Remulade med kapers og pickels
2 eggeplomme
1,5 dl nøytral olje
¼ finhakket sjalottløk
2ss hvitvin
½ss hvitvinseddik
2ss finhakket estragon
2ss finhakket kapers
2ss finkuttet pickels
1ss dijon sennep
Salt, pepper og sitron
Potet chips:
2 stk mandelpotet
Fremgangsmåte:
Potet grateng med kapslet røkt purreløk suppe:
600 gr potet kokes mør. Siles og tør kokes. Røykes så i røykeovn i 15 min. passeres, vend inn fløte, smør og dijon sennep. Smak til med salt, pepper og sitron. Del purreløk og skyll godt. Kutt grovt og svisj mør i smør med finhakket sjalottløk og hvitløk. Ha på melk og kok opp. Kjøres så i blender og siles, smak til med salt, pepper og sitron.
Ha så i 2gr gluco pr 100gr veske, kjør med stavmixer og sil. Frys så i ønsket form. Lag algin vann med 1gr algin per 100g vann. Kjør med stavmixer og sil av. Varm opp til 40 grader og ha i gluco kulene.
La ligge i ca 3min, ta opp av vannet og legg i nøytral olje. Friter blad persille og revet loff, trøk godt på papir. Potet på pureen anrettes i små sølvpanner, lag en grop i midten og ha i en varm kapslet purreløk suppe. Danderes så med fritert brød og persille. Klar for service.
Remulade med kapers og pickels
Kok sjalottløk mør i hvitvin og eddik. Lag majones på egg og olje. Smak til med dijon sennep, salt, pepper og sitron.
Vend så i finhakket estragon, kapers, pickels og den syrlige løken. Klar for service.
Potet chips:
Skyll godt og kutt tynt på påleggsmaskin. Skyll så i vann til vannet er klart. Tørk godt og friter på 150 grader til gyllen, ha på papir og smak til med salt. Klar for service.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 28243)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-02-14
Oppdatert dato:2011-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift