Fotograf:
Melk.no
Har du lurt på hva du skal gjøre med brunostrestene?, Hvorfor ikke lage en god hjemmelaget prim av det. Ypperlig for Sfo og barnehager. Oppskriften inneholder
227 Kalorier,
23 g Karbo,
7 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Prim av osterester er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
17445 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Prim av osterester!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 227.27 | 325.00 | Kcal |
Protein | 6.81 | 9.74 | gram |
Karbohydrat | 22.90 | 32.75 | gram |
Kostfiber | 0.08 | 0.11 | gram |
Fett | 12.03 | 17.20 | gram |
Mettet fett | 7.68 | 10.98 | gram |
Salt | 0.41 | 0.58 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.27 | Kr 6.11 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 572 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,3 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Samle skalker av brunost i en skål med lokk i kjøleskapet. Ikke bruk plastpose, da vil det mugne.
Når du har ca 250 gram, skjærer du skalkene i små biter og tilsett skummet kulturmelk. La det stå på kjøkkenbenken til neste dag.
Kok opp og rør til det koker og osten har løst seg opp. Kok videre på svak varme i 30 minutter.
Smak til med sukker og ha på meljevning. Kok i 10 minutter til.
Avkjøl ved å sette pannen i kaldt vann og rør til primen er kald. Dersom en ikke rører til primen er nedkjølt vil primen bli kornet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30861)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pålegg
Innlagt dato:2013-12-18
Oppdatert dato:2013-12-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift