Ripsgelé fra Aust Agder inneholder
50 Kalorier,
6 g Karbo,
1 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Ripsgelé fra Aust Agder har ingen allergener
Ripsgelé fra Aust Agder er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ripsgelé fra Aust Agder!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 50.03 | 1 751.05 | Kcal |
Protein | 1.19 | 41.65 | gram |
Karbohydrat | 6.37 | 222.95 | gram |
Kostfiber | 4.99 | 174.65 | gram |
Fett | 1.09 | 38.15 | gram |
Mettet fett | 0.26 | 9.10 | gram |
Salt | 0.00 | 0.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.89 | Kr 521.15 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 500 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,92 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skyll og ribb ripsene, og rens bringebærene. Press all saft ut gjennom bærpresse, eller knus og vri dem i et bærklede. Sil saften for sikkerhets skyld og mål den. La den småkoke med samme vekt sukker ved svak varme 5-10 minutter, og skum jevnt. Bruk hullsleiv å skumme med. Husk at hvis geleen koker sterkt så legger ikke skummet seg på overflaten, men blandes i saften.
Prøv om geleen er ferdig ved å løfte hullsleiven opp og holde den rett. Dersom dråper samler seg på undersiden som et stivt gardin eller draperi, er den det. La den da ikke koke lenger. Hell den straks opp i små krukker eller glass, skylt i kokende vann. Smelt syltevoks i vannbad og hell det over geleen. Ta et stykke tøy over glasset og bind rundt kantene med en sterk tråd.
Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13524)
Kategori:
Syltetøy/gele
Land:
Norge
Fylke:
Aust Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-14
Oppdatert dato:2003-05-14
Lesere:
6814 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift