Salting av sild



Salting av sild inneholder 110 Kalorier, 0 g Karbo, 6 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Salting av sild har beregnet å ha følgende allergener Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Salting av sild er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 11 lesere
Lesere: 19394 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
3kgurenset sild
3litervann + 2-3 dl fint salt

Til nedlegging:

1litergrovt saltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlfarinIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!




Næringsdeklarasjon for Salting av sild!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier109.946 634.88Kcal
Protein6.38385.03gram
Karbohydrat0.000.00gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett9.38566.08gram
Mettet fett1.95117.68gram
Salt0.116.79gram
Pris på oppskriftenKr 2.07Kr 124.92Kroner
Hele oppskriften veier6 035 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo0 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bruk for eksempel en hvit plastbøtte, en krukke av porselen eller stengods eller rommelige glasskrukker til å salte fisken i, derimot ikke kar av metall, som lett får rustskader av saltet.

Rens fisken ved å vri av hodet fra ryggsiden og samtidig dra oppover, da følger tarmen med. Buken skal være hel. Skyll fisken og la den ligge 2-3 timer i saltvann. Blodet trekkes da ut, og fisken blir ren. Hell alt sammen til avrenning, for eksempel i oppvaskkummen, og la fisken renne godt av.

Legg fisk og grovt salt og sukker blandet lagvis, begynn og slutt med saltet. Legg på en tallerken med tyngde, for eksempel en renvasket sten, slik at fisken holder seg nede i laken som dannes etter hvert. Sett fisken på et kjølig sted.

Silda er ferdig til å spises etter ca 1 uke. Holder seg i flere måneder hvis den oppbevares kjølig. Må vannes ut før bruk.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11489)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.