Salting av sild inneholder
110 Kalorier,
0 g Karbo,
6 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Salting av sild har beregnet å ha følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Salting av sild er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 11 lesere
Lesere:
19394 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Salting av sild!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 109.94 | 6 634.88 | Kcal |
Protein | 6.38 | 385.03 | gram |
Karbohydrat | 0.00 | 0.00 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 9.38 | 566.08 | gram |
Mettet fett | 1.95 | 117.68 | gram |
Salt | 0.11 | 6.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.07 | Kr 124.92 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 6 035 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bruk for eksempel en hvit plastbøtte, en krukke av porselen eller stengods eller rommelige glasskrukker til å salte fisken i, derimot ikke kar av metall, som lett får rustskader av saltet.
Rens fisken ved å vri av hodet fra ryggsiden og samtidig dra oppover, da følger tarmen med. Buken skal være hel. Skyll fisken og la den ligge 2-3 timer i saltvann. Blodet trekkes da ut, og fisken blir ren. Hell alt sammen til avrenning, for eksempel i oppvaskkummen, og la fisken renne godt av.
Legg fisk og grovt salt og sukker blandet lagvis, begynn og slutt med saltet. Legg på en tallerken med tyngde, for eksempel en renvasket sten, slik at fisken holder seg nede i laken som dannes etter hvert. Sett fisken på et kjølig sted.
Silda er ferdig til å spises etter ca 1 uke. Holder seg i flere måneder hvis den oppbevares kjølig. Må vannes ut før bruk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11489)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.