Fotograf:
Knut Pettersen
Dette er en sjømatsuppe. Lomi nudler er slike tykke nudler. Disse fås i asiatiske forretninger. Det er mange variasjone av denne. Prøv med reker, laks, div hvit fisk osv. Lomo soup er generell nudel suppe med disse store nudlene.
Ingredienser
4 porsjoner
250 gram ferske Lomi nudler eller tykke Hokien nudler
1 kopp frisk blandet sjømat
12 stk. små fiskeboller
1 kopp med fiskekaker, skåret i tynne skiver
En liten gulrot, skåret i strimler
1/2 hel hvitløk, hakket
1 liten løk, hakket
3-4 stilker kinesisk persille, hakket
2 kopper Napa kål(kinakål), strimlet
1 ts hoisinsaus
1/4 kopp maisenna
3 egg, pisket
2 ss. patis (fiskesaus)
salt og pepper
matolje
Fremgangsmåte:
Bløtlegg Lomi nudler i varmt vann i 3 til 5 minutter, sil av og legg til side. I en dyp stekepanne fres hvitløk og løk, legg i blandet sjømat og fiskesaus, kok under omrøring i 2-3 minutter, fjern fra ovnen og legg til side.
Kok så opp 6-8 kopper vann i en gryte, tilsett friske Lomi nudler, fiskeboller, fiskekaker og la det putre i 10-15 minutter eller til Lomi nudlene er myke, men faste og fiskeboller og kaker flyter.
Ha i hoisinsaus, sjømaten fra den andre stekepanna, grønnsaker og kinesisk persille og kok i ytterligere 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper og ønskes tykkere suppe kan man tilsette maisenna utrørt i litt vann. Hell i pisket egg i en tynn stråle under omrøring kontinuerlig til slutt.
Kok i et minutt. Serveres varm.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 29486)
Tilberedningstid:
45 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Philippines
Innlagt dato:2012-07-15
Oppdatert dato:2012-07-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift