Sjoko-peanøtt-kjeks inneholder
487 Kalorier,
49 g Karbo,
9 g Protein og
28 g Fett pr 100 gr
Sjoko-peanøtt-kjeks har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Peanøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjoko-peanøtt-kjeks er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
6793 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjoko-peanøtt-kjeks med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 486.73 | 4 976.81 | 276.49 | Kcal |
Protein | 8.93 | 91.31 | 5.07 | gram |
Karbohydrat | 48.93 | 500.31 | 27.79 | gram |
Kostfiber | 3.49 | 35.69 | 1.98 | gram |
Fett | 27.59 | 282.11 | 15.67 | gram |
Mettet fett | 13.41 | 137.12 | 7.62 | gram |
Salt | 0.46 | 4.66 | 0.26 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.90 | Kr 50.10 | Kr 2.78 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 023 totalt | 1 023 pr porsj | 57 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,21 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 18
(18 stk.)
Forvarm ovnen til 180 C. Ha peanøttene i en stekeform og rist dem i 10 minutter til de er gylne. I mellomtiden kler du 2 stekebrett med bakepapir.
Gni peanøttene mellom håndflatene og fjern det tynne, brune skinnet. Hakk sjokoladen og to tredeler av peanøttene i grove biter.
Pisk sammen peanøttsmør, smør og sukker i en bolle til massen er lett og luftig. Rør inn mel og melk med en tresleiv og bland godt. Rør inn hakket sjokolade og peanøtter med sleiven. Samle blandingen med hendene og del den i 18 jevnstore porsjoner. Form hver porsjon til en ujevn kule. Legg dem på stekebrettene i god avstand slik at de får plass til å utvide seg. Trykk kjeksene litt flate med en gaffel og strø til slutt på noen peanøtter.
Stek kjeksene i 12-15 minutter til de er lysebrune i kantene, men fremdeles myke i midten.
La kjeksene avkjøles på stekebrettet i 5 minutter, legg dem så på en metallrist og avkjøl dem litt lenger før de serveres. De holder seg opptil en uke i en lufttett boks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13262)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kjeks
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift