Sjokoladekake med kaffekrem





Sjokoladekake med kaffekrem inneholder 356 Kalorier, 37 g Karbo, 7 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Sjokoladekake med kaffekrem har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjokoladekake med kaffekrem er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Kakedeig:

125grsukker
4stkeggeplommer
50grsmeltet margarin (melk og soyafri)
50grkakao eller 150 g smeltet sjokolade
50grmarsipan
1tsbakepulver
80grmel
4stkeggehviter, stivpiska

Krem:

2stkeggehviter
100grmelis
100grmargarin (melk og soyafri)
1sspulverkaffe
litt kokende vann


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladekake med kaffekrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier355.903 062.52255.21Kcal
Protein7.0760.845.07gram
Karbohydrat37.39321.7426.81gram
Kostfiber2.0017.211.43gram
Fett19.34166.4213.87gram
Mettet fett7.8667.645.64gram
Salt0.332.870.24gram
Pris på oppskriftenKr 4.11Kr 35.37Kr 2.95.-
Hele oppskriften veier861 totalt861 pr porsj72 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Pisk eggeplommer og sukker luftigt, tilsett margarin, kakao og marsipan, og pisk et par min. med elpisker. Tilsett bakepulver og mel, og vend de stivpiskete hviter i deigen. Bakes i en velsmurt springform ca. 45 min. ved 175 grader.

Til kremen piskes eggehviter og melis meget stive i en skål over vannbad. (Gryten med vann kan settes over, mens kakedeigen lages, så er vannet kokende, når kremen skal laves, og så går det raskere.) Smøret røres grundig i, og kremen smakes til med oppløst pulverkaffe. Kremen settes kaldt, til den er stiv nok til å bli smurt ut.

Den avkjølede kakebunn deles og legges sammen med kremen og drysses med melis. Kaken kan pyntes med sjokolade.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Familien Østergaard
(Intern: 3477)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-02-17
Oppdatert dato:2003-02-17
Lesere: 9477 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.