Fotograf:
Kylling.no
Sjokoladekake med karamelliserte hasselnøtter inneholder
462 Kalorier,
36 g Karbo,
6 g Protein og
32 g Fett pr 100 gr
Sjokoladekake med karamelliserte hasselnøtter har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokoladekake med karamelliserte hasselnøtter er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4599 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladekake med karamelliserte hasselnøtter med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 461.86 | 5 887.61 | 367.98 | Kcal |
Protein | 6.15 | 78.40 | 4.90 | gram |
Karbohydrat | 36.11 | 460.32 | 28.77 | gram |
Kostfiber | 2.59 | 33.02 | 2.06 | gram |
Fett | 31.82 | 405.63 | 25.35 | gram |
Alkohol | 0.18 % | 2.29 | 0.14 | gram |
Mettet fett | 14.77 | 188.28 | 11.77 | gram |
Salt | 0.24 | 3.00 | 0.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.19 | Kr 91.66 | Kr 5.73 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 275 totalt | 1 275 pr porsj | 80 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,27 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Finhakk nøttene i en matprosessor. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Skill eggene. Visp eggeplommene med halvparten av sukkeret til en tykk eggedosis. Hell i sjokoladeblandingen under omrøring. Rør inn revne nøtter og finrevet appelsinskall.
Stivpisk eggehvitene og tilsett litt og litt sukker i gangen. Pisk til du har en tykk marengs. Vend marengsmassen inn i røren. Hell røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Kok opp fløten og ta den av platen. Brekk sjokoladen i biter og ha den i fløten. La sjokoladen bli myk. Tilsett honning, konjakk og likør og rør sammen glasuren. Avkjøl glasuren ca. ½ time før kaken glasseres.
Legg hasselnøttene i en langpanne og rist dem i ca. 10 minutter ved 175 °C. Avkjøl dem litt. Gni dem mellom hendene eller i et håndkle for å fjerne det brune skallet.
Ha sukkeret i en kjele og smelt det. Ha i nøttene og vend dem i karamellen. Ta dem opp og legg dem på en tallerken til de er kalde. Ta opp karamell med to teskjeer og trekk karamellen i lange tråder. Pynt kaken med karamelliserte hasselnøtter og karamelltråder.
Tips:
Dersom karamellen blir for kald og for seig kan den varmes opp igjen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 17496)
Kategori:
Langpannekake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-04-14
Oppdatert dato:2004-04-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift