Sjokoladekjeks med marsipan





Sjokoladekjeks med marsipan oppskrift.
Fotograf: Aina Hole
Her har du en fin oppskrift på småkaker som du enten kan gi bort i gave eller ha i kremmerhus som du henger på juletreet.

Oppskriften inneholder 464 Kalorier, 52 g Karbo, 7 g Protein og 24 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjokoladekjeks med marsipan er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
200grmykt smør
2,5dlbrunt sukker
1stkegg
6dlhvetemel
4sskakaopulver
200grmarsipan
120grlys kokesjokolade


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladekjeks med marsipan med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier463.745 140.28142.79Kcal
Protein7.3681.582.27gram
Karbohydrat52.19578.4916.07gram
Kostfiber2.6128.930.80gram
Fett24.48271.357.54gram
Mettet fett12.43137.783.83gram
Salt0.303.280.09gram
Pris på oppskriftenKr 4.42Kr 48.99Kr 1.36.-
Hele oppskriften veier1 108 totalt1 108 pr porsj31 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 36 stk

Forvarm ovnen til 190 grader. Smør to stekebrett.
Rør smør og sukker hvitt i en bolle. Tilsett egget og pisk blandingen sammen.
Sikt mel og kakao i røren. Bland deigen sammen med en treskje, og deretter med rene hender. Elt sammen til en løs deig.
Kjevle ut ca halvparten av deigen på en lett melstrødd arbeidsplate. Tykkelsen skal være ca 5 med mer. (Tenk pepperkaker)
Bruk en 5 cm stor utstikker. Et lite glass kan også gjøre nytten. Stikk ut rundinger og kjevle ut deigen etter behov inntil du har ca 36 rundinger.
Del marsipanen i 36 like store biter,
Trill marsipanbitene til kuler, trykk dem lett flate og legg èn på hver deigrunding.
Kjevl ut resten av deigen, stikk ut flere rundinger og legg dem på marsipanen. Trykk deigen godt langs kanten.
Stek småkakene i ca 10 minutter eller inntil de har hevet seg og begynner å sprekke i overflaten. Avkjøles på stekebrettet i noen minutter og avkjøles videre på rist.
Smelt sjokoladen over vannbad. Ha den i en sprøytepose, og sprøyt raskt et mønster på kakene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 24531)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Småkaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2016-12-19
Oppdatert dato:2016-12-19
Lesere: 3014 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sjokoladekjeks med marsipan.Sjokoladekjeks med marsipan.
Denne retten har 463,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.