Smålandsk ostekake inneholder
81 Kalorier,
6 g Karbo,
4 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Smålandsk ostekake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smålandsk ostekake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6362 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Smålandsk ostekake!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 80.88 | 4 708.64 | Kcal |
Protein | 3.97 | 231.12 | gram |
Karbohydrat | 6.36 | 370.26 | gram |
Kostfiber | 0.16 | 9.31 | gram |
Fett | 4.36 | 253.83 | gram |
Mettet fett | 2.28 | 132.74 | gram |
Salt | 0.10 | 6.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.95 | Kr 113.52 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 822 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,45 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Visp ut melet i litt av melken til en glatt jevning. Varm resten av melken til fingervarmt. Rør i meljevningen og osteløpen. La blandingen stå til den er stivnet, minst 30 minutter.
Rør ostemassen i stykker, for eksempel med en kraftig stålvisp. La den stå en stund slik at mysen skiller seg ut, og ostemassen samler seg. Hell ostemassen i et dørslag slik at mysen kan renne av.
Skåld og grovhakk mandlene. Visp sammen egg, fløte, mandler og sukker i en rommelig bolle. Rør ned ostemassen. Hell blandingen i en vid, smurt ildfast form, ca 2,5 liter – eller i to mindre former.
Stek ostekaken midt i ovnen ved 175-200 C i ca 1 time. Rør ikke formen eller fatet under stekingen.
Server ostekaken lunken. Ostekake kan dypfryses.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8753)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ostekake
Land:
Sverige
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.