Smålandsk ostekake



Smålandsk ostekake inneholder 81 Kalorier, 6 g Karbo, 4 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Smålandsk ostekake har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Smålandsk ostekake er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 6362 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5litermelk
1dlhvetemel
2ssosteløpeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlmandler
4stkegg
4dlfløte
1dlfarin




Næringsdeklarasjon for Smålandsk ostekake!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier80.884 708.64Kcal
Protein3.97231.12gram
Karbohydrat6.36370.26gram
Kostfiber0.169.31gram
Fett4.36253.83gram
Mettet fett2.28132.74gram
Salt0.106.11gram
Pris på oppskriftenKr 1.95Kr 113.52Kroner
Hele oppskriften veier5 822 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo31,45 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Visp ut melet i litt av melken til en glatt jevning. Varm resten av melken til fingervarmt. Rør i meljevningen og osteløpen. La blandingen stå til den er stivnet, minst 30 minutter.

Rør ostemassen i stykker, for eksempel med en kraftig stålvisp. La den stå en stund slik at mysen skiller seg ut, og ostemassen samler seg. Hell ostemassen i et dørslag slik at mysen kan renne av.

Skåld og grovhakk mandlene. Visp sammen egg, fløte, mandler og sukker i en rommelig bolle. Rør ned ostemassen. Hell blandingen i en vid, smurt ildfast form, ca 2,5 liter – eller i to mindre former.

Stek ostekaken midt i ovnen ved 175-200 C i ca 1 time. Rør ikke formen eller fatet under stekingen.

Server ostekaken lunken. Ostekake kan dypfryses.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8753)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ostekake
Land: Sverige
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.