Ingredienser
1 gås ca 6 kg
smør
Gåsepølse:
lårkjøtt
egg
fløte
salt
pepper
170 g gåselever
gåsehalsen
Grønnsaker:
125 g persillerot
125 g sellerirot
125 g gulrot
125 g purreløk
2 ss gåsefett
500 g rødløk
4 ss mørk sirup
4 ss rødvinseddik
Saus:
krås, hjerte og skrog
rotgrønnsaker
smør
Potet- og maisterrine:
1 kg Beate poteter
1 maiskolbe
2 egg
salt
pepper
Fremgangsmåte:
Denne oppskriften er utviklet gjennom et samarbeid mellom fire mesterkokker i Østfold. Gjennom prosjekt ”Østfoldmat” arbeides det med å utvikle oppskrifter og matretter som har bakgrunn i lokal mattradisjon og er basert på lokale råvarer.
Ben ut gåsa og del i bryst og lår. Brystet brunes og stekes helt i ovn.
Lårkjøttet kjøres i hurtighakke, tilsettes egg, fløte og krydder. Lever grovkuttes og blandes i den ferdige farsen. Alt fylles i gåsehalsen og bindes igjen. Resultatet blir en gåsepølse.
Grønnsakene kuttes i terninger og freses i gåsefett. Rødløk kokes i sirup og rødvinseddik.
Saus: Krås, hjerte og skrog grovhakkes, brunes med grønnsaker og kokes. Siles. Reduseres.
Potet- og maisterrine: Poteter skrelles, mais kuttes og kokes mørt. Kjøres i hurtighakke med egg og krydder. Den ferdige potet- og maismasse fylles i kuvert-terriner og bakes i ovn.
Ved servering legges grønnsaker og rødløk midt på en varm tallerken. Gåsebryst skåret i tynne skiver legges sammen med et stykke gåsepølse. Sausen helles rundt. Potetsuffléen serveres ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13374)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Norge
Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-10
Oppdatert dato:2003-05-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift