Smyrja inneholder
192 Kalorier,
36 g Karbo,
4 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Smyrja har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smyrja er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4285 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Smyrja!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 191.80 | 3 761.20 | Kcal |
Protein | 3.95 | 77.46 | gram |
Karbohydrat | 35.99 | 705.76 | gram |
Kostfiber | 0.45 | 8.82 | gram |
Fett | 3.46 | 67.85 | gram |
Mettet fett | 2.13 | 41.77 | gram |
Salt | 0.20 | 3.96 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.88 | Kr 56.48 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 961 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 75,05 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
La kandissukkeret smelte i litt av melken. Tilsett resten av melken, sirupen og primen og la alt koke sammen.
Lag jevning av hvetemel, sukker og kaldt vann. Ha i rømmen og spe jevningen i den kokende melkeblandingen. Kok opp og la det småkoke ca 10 minutter. La smyrja bli kald.
Smør godt, mykt smør i små klatter på vrangene av lefsene. Det skal være smør på hele leiven, og smyrja på halvparten. Et par skjeer smyrja er passe på en leiv. Brett den andre halvparten av leiven over. Klipp kantene rene, og klipp så lefsen i passe stykker. Det er den ferdige smurte lefsen som kalles kling.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13029)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.