Smyrja



Smyrja inneholder 192 Kalorier, 36 g Karbo, 4 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Smyrja har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Smyrja er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4285 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1litermelk
250grkandissukker
150grsirup
300grprim
175grhvetemel
50grsukker
kaldt vann
2sslettrømme




Næringsdeklarasjon for Smyrja!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier191.803 761.20Kcal
Protein3.9577.46gram
Karbohydrat35.99705.76gram
Kostfiber0.458.82gram
Fett3.4667.85gram
Mettet fett2.1341.77gram
Salt0.203.96gram
Pris på oppskriftenKr 2.88Kr 56.48Kroner
Hele oppskriften veier1 961 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo75,05 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

La kandissukkeret smelte i litt av melken. Tilsett resten av melken, sirupen og primen og la alt koke sammen.

Lag jevning av hvetemel, sukker og kaldt vann. Ha i rømmen og spe jevningen i den kokende melkeblandingen. Kok opp og la det småkoke ca 10 minutter. La smyrja bli kald.

Smør godt, mykt smør i små klatter på vrangene av lefsene. Det skal være smør på hele leiven, og smyrja på halvparten. Et par skjeer smyrja er passe på en leiv. Brett den andre halvparten av leiven over. Klipp kantene rene, og klipp så lefsen i passe stykker. Det er den ferdige smurte lefsen som kalles kling.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13029)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.