Ingredienser
salta eller ferskt fårekjøtt
fra bog, nakke, bryst eller slagside
kålrabi
gulrot
kål
løk
pepper
salt
Fremgangsmåte:
Sodd er en gammel rett fra Nordmøre, som ble laget mest om høsten etter saueslaktinga. Sodd ble ofte brukt som søndagsmiddag og ved store sammenkomster. Sodd ble også laget på Sunnmøre, men i mindre grad i Romsdal.
Kjøttet skjæres i store stykker og kokes. Kutt gulrot i skiver. Potetene kokes hele. Kålrabi skjæres i skiver og løken finhakkes. Kutt kålen i like store stykker.
Kok grønnsakene med kjøttet siste delen av kokingen. Smak til med salt og pepper. Alle ingrediensene øses på dype tallerkener.
En annen måte å lage sodd på, er at grønnsakene kokes alene og kjøtt og grønnsaker serveres hver for seg.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13736)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-19
Oppdatert dato:2003-05-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift