Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Speking av skinke oppskrift fra matoppskrift.no

Speking av skinke



Ingredienser

1 skinke
Grovt salt




Fremgangsmåte:

Her forklarer jeg tørrsalting, men det kan og brukes saltlake. Skinken gnis inn med salt og det legges salt i ett fint snitt langs benet på lårbenet. Ett stort kar dekkes med salt i bunnen og skinken legges med svoren ned og drysses med salt. Det danner seg lake etter hvert og man øser over salt/lake på skinken hver dag, slik at den alltid er dekket.
Beregn ca 1 uke pr kilo. Skinken tas så opp, skylles og vannes ut i vann i ca 1-2 dager. Mindre hvis den ikke skal røkes.
La skinken tørke 2 dager før den leveres til røking.
Skinken henges så til speking på ett tørt og luftig sted (loft) i en luftig pose for fluer. Ikke for varmt og ikke i solen. Skal henge ca 4-5 måneder. Blir tørrere jo lenger det henger.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3578)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-03-02
Oppdatert dato:2003-03-02
Lesere: 10306 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gryterøkt ribbe.Gryterøkt ribbe.
Denne retten har 193,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagde krydderpølser.Hjemmelagde krydderpølser.
Denne retten har 195 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Longganisa (Filippinsk pølse).Longganisa (Filippinsk pølse).
Denne retten har 233,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.