Stekt Tiur eller Røy



Stekt Tiur eller Røy inneholder 132 Kalorier, 5 g Karbo, 11 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Stekt Tiur eller Røy har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stekt Tiur eller Røy er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 8 lesere
Lesere: 30934 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1stktiur (ca 2 kg)
1dashsalt
1dashpepper
75grspekk i tynne skiver
Ca 2,5sssmør
Ca 3,5dlbuljong eller vann

saus

Ca 3,5dlstekesjy eller buljong
Ca 2,5dlkremfløte
3sshvetemel
skrapet fuglelever
ripsgelé
6porsjon(er)poteter




Næringsdeklarasjon for Stekt Tiur eller Røy!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier132.10822.48Kcal
Protein11.1169.17gram
Karbohydrat4.9330.69gram
Kostfiber0.583.61gram
Fett7.4246.20gram
Mettet fett2.5716.00gram
Salt0.301.85gram
Pris på oppskriftenKr 13.70Kr 85.30Kroner
Hele oppskriften veier3 736 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo14,92 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Rens fuglen. Skyll den godt, tørk den og gni den inn med krydder. Bind fuglen opp og dekk den med spekkskiver.

Brun smøret i en gryte og legg fuglen i med brystet ned. Brun den på alle sider. Spe med kokende væske og la fuglen steke med brystet opp under lokk på svak varme på plate eller ovn i 2-3 timer på 175 C, med eller uten lokk. Øs og spe under stekingen.

Ta opp fuglen.

Skum og sil sjyen. Spe med buljong om nødvendig. Jevn sausen og tilsett eventuelt skrapet lever. La sausen koke 5-10 minutter og smak til med ripsgelé.

Skjær fuglen opp.

Serveres med saus, kokte poteter, stekt eller fløtestuet sopp og en salat (f.eks. Waldorfsalat).

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12173)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.