Stekt Tiur eller Røy inneholder
132 Kalorier,
5 g Karbo,
11 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Stekt Tiur eller Røy har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt Tiur eller Røy er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 8 lesere
Lesere:
30934 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt Tiur eller Røy!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 132.10 | 822.48 | Kcal |
Protein | 11.11 | 69.17 | gram |
Karbohydrat | 4.93 | 30.69 | gram |
Kostfiber | 0.58 | 3.61 | gram |
Fett | 7.42 | 46.20 | gram |
Mettet fett | 2.57 | 16.00 | gram |
Salt | 0.30 | 1.85 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.70 | Kr 85.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 736 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,92 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens fuglen. Skyll den godt, tørk den og gni den inn med krydder. Bind fuglen opp og dekk den med spekkskiver.
Brun smøret i en gryte og legg fuglen i med brystet ned. Brun den på alle sider. Spe med kokende væske og la fuglen steke med brystet opp under lokk på svak varme på plate eller ovn i 2-3 timer på 175 C, med eller uten lokk. Øs og spe under stekingen.
Ta opp fuglen.
Skum og sil sjyen. Spe med buljong om nødvendig. Jevn sausen og tilsett eventuelt skrapet lever. La sausen koke 5-10 minutter og smak til med ripsgelé.
Skjær fuglen opp.
Serveres med saus, kokte poteter, stekt eller fløtestuet sopp og en salat (f.eks. Waldorfsalat).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12173)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Norge
Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.