Storfugl



Kalorier og Næringsinnhold i Storfugl

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 585 kilojoule
Kcal 139 kalorier
Protein 23.8 gram
Karbo 0 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 4.9 gram
Mettet fett 1.1 gram

Notat

Fakta om Storfugl.

Vår største ville hønsefugl. Tiur er hannen og røy hunnen. Fuglen er vanlig i barskog over hele landet. Spiser bar, frø, grønne plantedeler osv. På vinteren spiser storfuglen mest furubar. Tiur kan bli nesten 1 m lang og veie opp til 4-5 kilo mens røya sjelden er over 3 kilo.
Storfugl har mørkt kjøtt med viltsmak.
En storfugl rekker til 5-8 personer alt etter tilberedning
Storfugl bør henges før bruk eller frysing.


Bruksområde for Storfugl.

Stekt og som gryterett.
Innlagt dato
Oppdatert dato
05.03.2019
Hovedgruppe
Kjøtt og vilt
Undergruppe
Fuglevilt
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
4,5 poeng satt av 2 brukere.
Besøk
4875
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6












Noen anbefalte oppskrifter som bruker Tiur som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Tiur på jegervis4.6103,294,5711,761,3816,47
Rosastekt tiurbryst med blåbærsaus3.8113,437,578,942,2512,05
Stekt Tiur eller Røy4.2132,497,4911,114,9313,7
Ovnsstekt tiur med viltpeppersaus og sopptimbal3145,858,6513,253,5816,8
Ovnsstekt tiur3124,616,6514,981,2117,86
Tiursuppe3.3106,126,775,33,19,78
Ovnstekt tiur med tranebær og sopp4.5121,667,3812,750,916,47
Gryte med tiur4.5105,9959,25,2911,83
Bresert tiur4.5120,328,736,971,0911,35
Kokt tiur med løk og persillesaus389,223,5811,032,814,19
Tiurpaté3239,4920,6312,011,4214,38
Tiursuppe med molter298,625,429,752,4413,23
Innbakt tiur med grønt3120,35,929,446,7511,97
Ovnsstekt fylt tiur3200,9911,3817,097,1421,03
Tiursodd372,092,056,526,136,64







Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Storfugl med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Rype5851394,923,80
And, kjøtt med skinn, ovnstekt213651749,717,50
Trost5851394,923,80
Vaktler803191,9112,0519,630
Andelever blokk m/sauternes1907455,774851
Skarv5851394,923,80
Andelever rå569135,994,6418,743,53
And, kjøtt uten skinn, ovnsstekt7371768,724,40
And, kjøtt med skinn, rå160338837,313,10
Alke160238837,313,10
Fasan534127,623,623,60
Måke619147,947,520,10
Andelever fersk m/lyre2254538,75653
Rype, bryst uten skinn, ovnstekt7321746,129,80
Stange And160238837,313,10

Kommenter med hjelp av Facebook







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.