Ovnstekt tiur med tranebær og sopp



Ovnstekt tiur med tranebær og sopp inneholder 121 Kalorier, 1 g Karbo, 13 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Ovnstekt tiur med tranebær og sopp har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ovnstekt tiur med tranebær og sopp er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 11104 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
2,5kgtiur
2tssalt
1krmpepper
2skive(r)spekk, tynne
2sssmør eller margarin
0,5stkløk
1stk litegulrot
1bit(er)sellerirot
2stang(stenger)persille
1sshvetemel
5dlhønsebuljong
sopp

Saus:

4dlinnkokt sjy
2dlkremfløte
1dltranebær (dypfryste)
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Ovnstekt tiur med tranebær og sopp!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121.28473.73Kcal
Protein12.7449.76gram
Karbohydrat0.903.52gram
Kostfiber0.421.64gram
Fett7.3228.59gram
Mettet fett2.5810.08gram
Salt0.853.32gram
Pris på oppskriftenKr 16.47Kr 64.33Kroner
Hele oppskriften veier3 125 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo2,96 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Tin fuglen i kjøleskap. Vask og tørk den. Dryss salt og pepper inni.

Legg spekkskivene tvers over brystet. Fest dem og bind opp fuglen.

Varm en gryte med litt smør eller margarin i stekeovnen ved 250 C. Legg fuglen i med den ene brystsiden ned når fettet har fått lys brunfarge. Stek den i 8-10 minutter. Pass den nøye. Snu fuglen og stek den andre brystsiden. Fargen skal være lyst brun.

Senk ovnsvarmen til 200 C. Legg i rensede, oppskårne grønnsaker og persillestilker uten blad. Stek fuglen videre til den er ferdig i ca 1 time. Stikk i brystkjøttet. Det skal være svakt rosafarget, lårene skal være gjennomstekte. Ta spekkskivene bort når det er 10 minutter igjen av steketiden.

Ta gryten ut og ta fuglen opp. Dekk den og la den hvile i 15 minutter.

Sett gryten på kokeplaten. Kok opp sjyrestene og dryss hvetemelet over. Bland godt. Spe med buljong. La sausen koke i ca 5 minutter.

Sil sausen, mål den opp og hell den i en kjele. Tilsett fløte og lett knuste tranebær. Kok sausen inn til den er passe tykk. Smak foriktig til med salt og pepper.

Skjær fuglen opp og legg kjøttet tilbake på skroget, eller legg skivene rett på varmt serveringsfat. Pynt med varme tranebær, stekte kantareller, traktkantareller eller en annen skogssopp. Server kokte poteter, mandelpoteter eller potetkroketter og erter til. Server sausen i sausekopp ved siden av.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12184)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.