Ovnstekt tiur med tranebær og sopp inneholder
121 Kalorier,
1 g Karbo,
13 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Ovnstekt tiur med tranebær og sopp har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnstekt tiur med tranebær og sopp er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
11104 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnstekt tiur med tranebær og sopp!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 121.28 | 473.73 | Kcal |
Protein | 12.74 | 49.76 | gram |
Karbohydrat | 0.90 | 3.52 | gram |
Kostfiber | 0.42 | 1.64 | gram |
Fett | 7.32 | 28.59 | gram |
Mettet fett | 2.58 | 10.08 | gram |
Salt | 0.85 | 3.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 16.47 | Kr 64.33 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 125 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,96 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tin fuglen i kjøleskap. Vask og tørk den. Dryss salt og pepper inni.
Legg spekkskivene tvers over brystet. Fest dem og bind opp fuglen.
Varm en gryte med litt smør eller margarin i stekeovnen ved 250 C. Legg fuglen i med den ene brystsiden ned når fettet har fått lys brunfarge. Stek den i 8-10 minutter. Pass den nøye. Snu fuglen og stek den andre brystsiden. Fargen skal være lyst brun.
Senk ovnsvarmen til 200 C. Legg i rensede, oppskårne grønnsaker og persillestilker uten blad. Stek fuglen videre til den er ferdig i ca 1 time. Stikk i brystkjøttet. Det skal være svakt rosafarget, lårene skal være gjennomstekte. Ta spekkskivene bort når det er 10 minutter igjen av steketiden.
Ta gryten ut og ta fuglen opp. Dekk den og la den hvile i 15 minutter.
Sett gryten på kokeplaten. Kok opp sjyrestene og dryss hvetemelet over. Bland godt. Spe med buljong. La sausen koke i ca 5 minutter.
Sil sausen, mål den opp og hell den i en kjele. Tilsett fløte og lett knuste tranebær. Kok sausen inn til den er passe tykk. Smak foriktig til med salt og pepper.
Skjær fuglen opp og legg kjøttet tilbake på skroget, eller legg skivene rett på varmt serveringsfat. Pynt med varme tranebær, stekte kantareller, traktkantareller eller en annen skogssopp. Server kokte poteter, mandelpoteter eller potetkroketter og erter til. Server sausen i sausekopp ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12184)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.